Usta sanatçı Ahmet Özhan, Sabah Gazetesinden Göksan Göktaş'a verdiği röportajda siyaset ve ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türk sanat müziğinin usta isimlerinden Ahmet Özhan, Başkan Erdoğan'ın suni gündemlerle şişirilen döviz kuruna yönelik başlattığı yeni sistemle birlikte Türk Lirası'nın değerlendiğini ve bunun ülkenin aleyhinde planlar peşinde koşanlara karşı önemli yanıt olduğunu söyledi.

"BİR EKMEK YERKEN BUNU YARIM EKMEĞE DÜŞÜRECEĞİZ"

Ekonomiye dair de açıklamalarda bulunan Özhan, "Bugün içinde olduğumuz ekonomik döngüde gerekirse bir ekmek yerken bunu yarım ekmeğe düşüreceğiz." dedi.

"CUMHURBAŞKANIMIZ DOLARA DA 'ONE MİNUTE' DEDİ"

Bu durumun ekonomik bağımsızlık mücadelesi olduğunu sözlerine ekleyen ünlü sanatçı, "Bakın Cumhurbaşkanımız Amerikan hegemonyasıyla birlikte dolara da 'one minute' dedi. Bu bir tam bağımsızlık mücadelesidir. Muhalifler bunu anlamak istemiyorlar." ifadelerini kullandı.

BUGÜNÜN MUHALİFLERİ DİN KARŞITLIĞINDA BULUŞUYOR

Özhan "Bugünün muhalifleri aslında din karşıtlığı üzerine konumlandırıyorlar kendilerini. Ve her sanatçı muhalif olmak zorunda gibi bir algı var. Amerikan Başkanı ' Türkiye'de iktidarı devirmek için muhaliflere destek olacağız' diyor. Alkışlıyorlar. Çünkü devlet, millet gibi bir zaafları, kaygıları yok. 'Bunlar gitsin de kim gelirse gelsin, isterse Amerika'dan biri gelsin o yönetsin' diyorlar. Umurlarında değil. Ülkenin ekonomisi kötüye gitsin de ülke yıkılsın diye umuyorlar. Bir dakika ya... Biz Orta Asya'dan beri devlet kuruyoruz. Kimsenin hükümranlığına girmeyiz.'' ifadelerini kullandı.

"DEVLETİME LAF SÖYLEYENİN AĞZINI YIRTARIM"

Ahmet Özhan vatanına ve milletine bağlı bir kişi olduğunu söyleyerek "Yumuşak huylu bir adamımdır. Ama biri dinime, milletime, devletime laf söylerse ağzını yırtarım. Varsın bu yolda öleyim, umurumda değil. Hiçbir zaman kendi çıkarlarım uğruna helvaya halva demedim." açıklamasını yaptı.

PEYGAMBER EFENDİMİZ'DEN DAHA İYİ BİR NAVİGASYON YOKTUR

Özhan "Açık açık her yerde söylüyorum, gelmişim 70 yaşıma. Ben doğruyu söylemekle mükellefim. Benim bir kültür adamı olduğumu A'dan Z'ye herkes biliyor. Devletimin bütün kademeleri biliyor. Benim ne siyasetle işim vardır, ne şirketim ne holdingim vardır. Allah'a şükürler olsun kimseye muhtaç olmadan kendimizi geçindiren bir hayatımız var. Onun için hiçbir beklentim yok benim.

Şöhretse Allah vermiş bana, sağlığım yerinde. Şükürler olsun bir parça ekmekten mahrum bırakmıyor Cenab-ı Hakk. Çoluğum çocuğum var, torunum var. Ben neyin peşinde olacağım. Eşim var, kedilerim var. Daha ne isteyeceğim hayattan. O yüzden ben Cenab-ı Hakk'ın bu lütfunda hizmetten başka hiçbir şeyin beklentisi içinde olamam. Olursam çok hamlıktır. Bir beklenti sahibi olmak hamlıktır. Açıkça söylüyorum. Din bir hayat prensibidir. Cenab-ı Hakk'ın bu mülkü kullanmamız için bize vermiş olduğu prospektüstür Kuran-ı Kerim. Peygamber Efendimiz'den daha iyi bir navigasyon bulamazsınız. Cenab-ı Hakk'tan daha güzel bir sevgili olamaz. Çünkü o sübhandır, eksiklik diye bir şey yoktur. O her dem tazedir. Veduddur aşkın kaynağıdır. Adildir. Benim hiçbir derdim yok biliyor musun? Sübhan olan ve adil olan bir Rabbim var benim. Eksiklik söz konusu değil. Kimsenin hakkını, kimsenin hakkını bırakmaz." dedi.

Editör: TE Bilisim