TURKOVAC aşı randevu nereden, nasıl alınır? TURKOVAC ilk önce kimlere yapılacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Gündemden düşmeyen konular arasında koronavirüs salgını ile mücadelede oldukça etkili aşılama yer alıyor ve TURKOVAC aşı randevusu alma ekranı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yerli aşı TURKOVAC’ın acil kullanım onayı aldığını duyurmuştu ve olmak isteyen vatandaşlar araştırmalarını hızlandırdı. Peki TURKOVAC aşı randevu nereden, nasıl alınır? TURKOVAC ilk önce kimlere yapılacak? İşte konuya dair merak edilen tüm bilgiler…

TURKOVAC AŞI RANDEVU NEREDEN, NASIL ALINIR?

TURKOVAC aşısı için henüz aşı randevusu ekranı açılmadı. Yalnızca gönüllü vatandaşlara hatırlatma dozu olarak uygulanan yerli aşının önümüzdeki hafta şehir hastanelerinde uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

Aşılar, Sağlık Bakanlığı'nın Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü aşı ve ilaç deposunda muhafaza ediliyor. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu aşıları örneklem yöntemiyle inceliyor. Ayrıca yaklaşık bir hafta boyunca aşıların soğuk zincirdeki durumuna bakılacak. Kare kodlama işlemi de yapılacak.

Aşı randevusu alabilmek için birden çok yöntem kullanılıyor. Dileyen vatandaşlar ALO 182 hattını arayarak aşı randevusu oluşturabilirken, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız üzerinden de aşı randevusu alınabiliyor. Aşağıdaki linke tıklayıp kişisel bilgilerinizle giriş yaptıktan sonra "Aşı Randevusu Al" butonuna tıklayıp aşı tercihinizi gerçekleştirin. Daha sonra şehir ve hastane tercihlerinizi gerçekleştirdikten sonra aşı randevunuzu oluşturabilirsiniz.

TURKOVAC İLK ÖNCE KİMLERE YAPILACAK?

TURKOVAC'a ilişkin Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun (TİTCK) sitesinde yayımlanan duyuruda "Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı tarafından bulaşıcı hastalıklar kapsamında kabul edilen Kovid-19 pandemisi ile mücadele kapsamında kullanılması planlanan, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) desteğiyle geliştirilen ilk yerli ve milli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC halka hızlı erişiminin sağlanması için Acil Kullanım Onayı kapsamında değerlendirilmiştir. Bilimsel değerlendirmeler sonucunda, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunca ilgili aşı için Acil Kullanım Onayı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Gelecek hafta tetkiklerinin biteceğini ümit ediyoruz. Gelecek haftadan itibaren yaygın kullanıma geçmiş olacağız. Gelecek hafta sonundan itibaren başta şehir hastanelerimiz olmak üzere yaygın kullanıma geçmiş olacağız" dedi.

TURKOVAC aşısının ilk kimlere yapılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili detaylara ulaşıldığında haberimizde yer alacaktır.

Editör: TE Bilisim