ATV'nin dev projesi Kuruluş Osman oyuncu kadrosuna geçtiğimiz günlerde dahil olan Çoban karakteri dikkati çekmeyi başardı. İzleyiciler oyuncunun gerçek adını ve biyografisini "Kuruluş Osman Çoban kim, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Çoban'ı hangi oyuncu oynuyor, yaşı kaç?" sorularıyla araştırmaya başladı. Ekranların en çok izlenen dizilerinden biri olan Bozdağ Film imzalı Kuruluş Osman'da yeni oyuncu Çoban karakteriyle karşımıza çıkan isim Batuhan Bozkurt Yüzgüleç'tir. Batuhan Bozkurt Yüzgüleç'in yaşı, mesleki kariyeri, memleketi, boyu gibi birçok detay yazımızın detayında olacak. İşte "Kuruluş Osman Çoban kim, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Çoban'ı hangi oyuncu oynuyor, yaşı kaç?" sorularının cevabı...

Kuruluş Osman Çoban kim, gerçek adı ne? Kuruluş Osman Çoban'ı hangi oyuncu oynuyor, yaşı kaç?

Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Batuhan Bozkurt Yüzgüleç 1995 İstanbul doğumlu.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur.

Daha önce Erkan Koçak Köstendil’in yönettiği Suma filminde oynayan ve ödül olan Batuhan Yüzgüleç 2018 de Bizim Hikaye’de rol almıştır.

2019’da ise Çukur dizisi kadrosunda yer alan Batuhan Bozkurt Yüzgüleç son olarak ATV ekranlarında her çarşamba yayınlanan Osmanlı dizisi Kuruluş Osman’a dahil oldu. Yüzgüleç canlandırdığı Çoban karakteriyle dikkat çekti.

Editör: TE Bilisim