Binlerce vatandaş yılbaşına kısa bir süre kala binlerce vatandaş 31 Aralık ve 1 Ocak'ta ulaşım ücretsiz mi? Yılbaşında toplu ulaşım ücretli mi? soruların yanıtını araştırıyor. 1 Ocak resmi tatil olması sebebiyle genellikle toplu taşıma araçları seferlerinde ücret talep etmiyor. Bu sebeple başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere birçok şehirde yılbaşında toplu taşıma ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki, 31 Aralık ve 1 Ocak'ta ulaşım ücretsiz mi? Yılbaşında toplu ulaşım ücretli mi? işte detaylar…

31 ARALIK VE 1 OCAK'TA ULAŞIM ÜCRETSİZ Mİ?

Yılbaşında toplu taşıma ücretsiz mi? sorusu gündeme geldi. Konuya yönelik açıklamalar ise peş peşe geldi.

YILBAŞINDA TOPLU ULAŞIM ÜCRETLİ Mİ?

İSTANBUL

Otobüs, metro, metrobüs, tramvay ve Marmaray için açıklama yapan İBB, toplu taşıma araçlarının yeni yılın ilk tatil günü 1 Ocak Cumartesi günü ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Yılbaşında yaşanacak yoğunluk nedeniyle, toplu ulaşım araçları da 24 saat çalışacak ve ek seferler konulacak.

31 Aralık Cuma sabah 06.00'dan 2 Ocak Pazar günü 02.00'ye kadar kesintisiz devam edecek. Tramvay hatları ile Taksim-Kabataş Füniküleri ise 1 Ocak saat 02.00'ye kadar seferlerini sürdürecek.

ANKARA

EGO Genel Müdürlüğü, yılbaşı gecesi toplu taşımada sıkıntı yaşanmaması için hazırlıklarını tamamladı. EGO'nun yılbaşı sefer düzenlemesinin ayrıntıları da belli oldu. EGO Genel Müdürlüğü'nden yapılan duyuruya göre 31 Aralık Cuma yılbaşı gecesi, Koru-OSB/Törekent metro hattında son trenler OSB/Törekent İstasyonu'ndan saat 01.10'da, Koru İstasyonu'ndan saat 01.35'te hareket edecek. Trenler Kızılay İstasyonu'ndan ise her iki yöne saat 02.00'de hareket edecek.

Keçiören metrosunda ise son trenler Şehitler İstasyonu'ndan saat 01.50'de, Atatürk Kültür Merkezi(AKM) İstasyonu'ndan saat 02.15'te hareket edecek. Keçiören hattından gelip Koru yönüne gidecek olan yolcuların Şehitler İstasyonu'ndan saat 01.25'te, OSB/Törekent yönüne gidecek olan yolcuların ise Şehitler İstasyonu'ndan saat 01.40'ta hareket eden trenlere binmeleri gerekiyor. ANKARAY'da ise son trenler, AŞTİ İstasyonu'ndan 01.50'de, Dikimevi İstasyonu'ndan 01.55'te sefere çıkacak. ANKARAY, Kızılay İstasyonu'ndan her iki yöne saat 02.00'de hareket edecek.

Editör: TE Bilisim