Ebru Okanlar / Özel Haber

HER anne adayı için gebelik haberini aldığı ilk andan doğuma kadar geçen eşsiz bir süreç başlar. Doğum şeklinin nasıl olacağı çiftlerin en fazla düşündükleri konuların başında gelir. Bu konu ile ilgili akıllarda soru işaretleri, korkular ve endişeler olması doğaldır. İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Zeynep Soyman, konuyla ilgili tüm merak edilenleri Diriliş Postası’na anlattı.

“NORMAL DOĞUM BİRÇOK AVANTAJI VAR”

Normal doğumun birçok avantajının olduğunu söyleyen Dr. Soyman, “Doğum sonrası hızlı iyileşme süreci sayesinde anne doğal hayatına daha erken döner. Anne ile bebek arasındaki bağ daha hızlı kurulu anne sütü hızlı gelir. Normal doğum ile dünyaya gelen bebekler daha az solunum problemi yaşarlar. Bu bebeklerde daha az yoğun bakım ve kuvöz ihtiyacı olur. Normal doğum yapan anneler sezaryen doğum yapanlara göre hastane yatışlarında daha az kalırlar doğum sayesinde anne sezaryen ameliyatının ve anestezinin (narkozun) getirebileceği risklerden korunmuş olur” dedi.

“SEZERYAN DOĞUM BİR AMELİYATTIR”

“Sezaryen doğru zamanda ve gerekli bir nedenle yapıldığında anne ve bebeğin hayatını kurtaran doğum şeklidir. Ancak unutulmamalıdır ki sezaryen doğum bir ameliyat olduğu için birçok riskleri beraberinde getirmektedir” diyen Dr. Soyman, “Riskler göz önüne alındığında, herhangi bir tıbbi engel yoksa normal doğum tercih edilmelidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim