2022 emekli zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Emekli zam farkları hesaplara ne zaman yatacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası, 2022 yılında memur ve memur emeklilerine verilen ilk 6 ay için yüzde 5'lik zammı yüzde 7.5 olarak güncellediklerini bildirdi. Emekli maaş farkının ne zaman ödeneceği, memur ve memur emekli zam oranlarının açıklanması ile öne çıkan konulardan oldu. arama motorlarında ve sosyal medyada sıkça araştırılan “2022 emekli zamlı maaşlar ne zaman yatacak? Emekli zam farkları hesaplara ne zaman yatacak?” soruların yanıtı haberimizde. İşte detaylar…

2022 EMEKLİ ZAMLI MAAŞLAR NE ZAMAN YATACAK?

Rakamların netleşmesinin ardından gündeme gelen memur emeklilerinin zamlı maaşlarını alacakları tarih de netleşti. Emekli, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanlar zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

SSK emeklilerine zamlı maaşları 17-26 Ocak ve Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaşları ise 25-28 Ocak günleri hesaplarına yatırılacak.

EMEKLİ ZAM FARKLARI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

  • 17-26 OCAK: SSK emeklilerine zamlı maaş
  • 25-28 OCAK: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş
Editör: TE Bilisim