Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Muharip Uçak (MMU) Mühendislik Binası, Kompozit Üretim Binası ve Yardımcı Tesisler, Uzay Sistemleri Mühendislik (USM) Merkezi ile Fabrika Seviyesi Komponent Bakım Onarım Kontrol Merkezi’nin açılışını yaptı.

10 KAT ARTTI

ANKARA’da Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayii projelerinin bütçesi 5,5 milyar dolardan 75 milyar dolara, sektörün yıllık cirosu 1 milyar dolardan 10 milyar dolara yükselmiştir.” dedi.

HİSAR BİTTİ SİPER YOLDA

TÜRKİYE’nin İHA, SİHA ve TİHA alanında dünyada ilk 3 ülke arasında bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hava Savunma Sistemi çalışmaları içinse şunları söyledi: “Şimdilik HİSAR’ları yaptık, yakında SİPER’i ve daha ötesini de tamamlayacağız.”

2023’TE GÖRÜCÜDE

ERDOĞAN, yerli savaş uçağı MMU için de tarih verdi: “Milli Muharip Uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz. 2025’te ilk uçuşunu yapacak Milli Muharip Uçağımız, Hava Kuvvetlerimizin vurucu gücü olarak 2029’da göklerdeki yerini alacak.”

HABERİN TAM METNİ İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim