2022 öğretmen atamaları başlamadı mı? 15 bin öğretmen alımı ne zaman başlayacak? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Atama bekleyen öğretmenler amacıyla müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Ay sonucunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.'' dedi. Binlerce öğretmen adayı incelemelere koyuldu. Başkan Erdoğan'ın açıklaması ardından 2022 öğretmen atamaları başlamadı mı? 15 bin öğretmen alımı ne zaman başlayacak? soruları gündeme geldi. Ay sonucunda 15 bin öğretmen ataması daha yapılacağının duyurulmasının akabinde detaylar merak edildi. İşte detaylar…

2022 ÖĞRETMEN ATAMALARI BAŞLAMADI MI?

Organize Sanayi Bölgeleri Mesleki Eğitim Merkezleri Açılış Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmen atamalarıyla ilgili yeni bir haberi paylaştı.

15 bin kişilik atama için ay sonunu işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ülkemizin içindeki şartları ne olursa olsun eğitimi göz ardı etmeyeceğiz. 2002'de eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022'de yüksek öğretim dahil 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 606 bin seviyesine taşıdık. Okullarımızın öğretmen eksiğini giderdik. İnşallah bu ay sonunda 15 bin öğretmen atamasını daha yapıyoruz.'' dedi.

Öğretmen adaylarının atama tercihleri 21-26 Ocak 2022'de alınacak

15 BİN ÖĞRETMEN ALIMI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 15 bin sözleşmeli öğretmen atama kontenjanları ve branş dağılımı listesini yayınladı. 15 bin sözleşmeli öğretmenlik başvuru süreci 27 Eylül 2021 tarihinde başlamıştı. Sözlü sınav sonuçları da geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı.

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarının belli olmasının ardından gözler atama tercihlerine çevrildi. Sözleşmeli öğretmenlik atama tercihleri 21 Ocak ile 26 Ocak tarihleri arasında alınacak. Sonuçları 31 Ocak'ta açıklanacak.

Editör: TE Bilisim