TSK tarafından öldürülen PKK’lı terörist Volkan Bora ile sözlü olduğu ortaya çıkan ve birlikte fotoğrafları paylaşılan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel ile ilgili Millet İttifakının nasıl tepki vereceği merak konusuydu. Tüm gözler dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na partisinin grup toplantısına çevrilmişti. Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada AK Parti ve MHP’ye yönelik eleştiri yaparken HDP Milletvekili Güzel ile ilgili hiçbir açıklamada bulunmaması tepkiyle karşılandı.

AK Parti Grup Başkan Vekili Cahit Özkan, TBMM’de yaptığı basın toplantısında CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmaya atıfta bulunarak, “Terör örgütü üyesiyle yan yana fotoğraf çektiren sözde milletvekili ile ilgili bir söz söyledi mi? Hayır, orada bir ittifak kurmuşlar. Tek derdi var Kılıçdaroğlu’nun, ‘Acaba HDP’yi nasıl meşrulaştırırım, acaba FETÖ söylemlerinin nasıl algısını oluştururum?’. Orada kaset kumpasını kimler yaptıysa onlar vesilesiyle oturmaktadır. Bu durumu temizlemek de CHP’ye oy ve gönül verenlere düşer” dedi.

“MECLİS’İN ÇATISI ALTINDA HESAPLAŞACAĞIZ”

Özkan, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in teröristle fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili, yeri ve zamanı geldiğinde gereğinin yapılacağını kaydederek, şunları söyledi: “Meclis çatısı altında, aziz milletimizin böylesi bir duruş sergileyen, teröre destek veren, terör üyeliğinden yargılanması talep edilen bir milletvekili hakkında milletimiz ne istiyorsa biz de bunu yapacağız. Bu çerçevede, karma komisyonu yeri saati vakti geldiği zaman ilgili milletvekilinin dokunulmazlığı anayasal ve yasal süreç işletilmek suretiyle kararı verir ve yargı yolunu açar. Böylesi bir yüz karasını milletimize yaşatmayız. Milletimizin böylesi bir olayla ilgili mahcubiyetine neden olmayız. Kılıçdaroğlu, dostlarıyla beraber ittifak yaparken, anayasal düzenlemeleri gizli kapılar arkasında hayata geçirmeye gayret ederken, grup toplantısında o sözde milletvekili ile ilgili bir küçük ifadeyi dahi kullanmazken, üstünü kapatmaya çalışırken biz onun üstüne gideceğiz. Hesap sormayı biliriz. Yeri ve zamanı gelince Meclis çatısı altında, milletimizin istediği doğrultuda hesaplaşacağız.”

Editör: TE Bilisim