Katıldığı bir televizyon programında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için; “ Peygamber soyundan geldiğini de kimseye anlatmaz” diyen CHP’li Yıldırım Kaya, tepkileri üzerine toplamıştı. Konuyla ilgili ilk kez konuşan Kaya, “Amacım, bizim dini değerlerle sorunumuz olmadığını ifade etmekti” dedi.

“CHP’NİN DİNLE SORUNU YOK”

Televizyon programında CHP’nin dinle problemli olduğuna dair bir tez önüne konulduğunu savunan Kaya, “Ben de CHP’nin böyle bir sorunu olmadığını ifade ederken söyledim o sözleri. Belki söylemeyebilirdim. Ama biraz fazla ısrar edilince söyledim. Durup dururken anlattığım şeyler değildi onlar. Amacım, bizim dini değerlerle sorunumuz olmadığını ifade etmekti” diye konuştu.

SADECE SEÇİM SÜRECİNDE Mİ DİN HATIRLANIYOR?

Kurulduğu günden bu yana İslami değerlere olan karşıtlığıyla tanınan CHP’nin, sadece seçim sürecinde dini hatırlaması ve Kılıçdaroğlu’nun peygamber soyundan geldiği iddiası, CHP’nin din üzerinden siyaset yapma örneklerin sadece bir tanesi. CHP’nin samimiyetsizliğine bir örneği de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sergilemişti.

Seçim öncesi Eyüp Sultan Camisi’ne gidip, Kuran-ı Kerim’i asli lisanıyla okuması, seçildikten sonra ise İBB Şeb-i Arus etkinliğinde “Türkçe Kuran”, “Türkçe ezan” ve “‘erkek-kadın karışık sema” hezeyanlarını sergilemişti. Son olarak Kaya’nın, “Amacım, bizim dini değerlerle sorunumuz olmadığını ifade etmekti” şeklinde konuşması, “Din üzerinden prim yapmaya çalıştıklarının kanıtı” olarak değerlendirildi.

Kaya’nın açıklamalarının ardından “CHP din üzerinden prim mi yapıyor?” tartışması CHP’nin eski ve yeni isimlerinin İslam’a ve mukaddesatlarına yönelik hakaretlerini akıllara getirdi:

Milletvekili Falih Rıfkı Atay: “İslamiyet denince aklıma çorap kokusu gelir.”

Eski Başbakan Şükrü Saraçoğlu: “Din zehirdir. Türkiye’den dini tamamen atabilmek için bize 30 sene lazım.”

Eski Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt: “İslâm 14 asırlık sakat bir inançtır. İslâmiyet ilerlemeye engeldir. Bu dinle yürünmez, mahvoluruz.”

Milletvekili Şemsettin Günaltay: “Ayetler bizi alakadar etmez.”

Milletvekili Refik Ahmet Sevengil: “Allah’ı da (haşa), Sultan’la birlikte tahtından indirdik. Bizim mabedlerimiz fabrikalardır.”

Milletvekili Kemalettin Kamu: “Kâbe Arab’ın olsun, bize Çankaya yeter”

Milletvekili Mehmet Şeref Aykut: “Yakılan ve ebediyen çöken Arap-Acem dini tahakkümdü. Ayet ve Hadis saymakta mana yoktur. İslam dini çökmüştür.”

Milletvekili Önder Sav: (Hacca gidebilmek için yardım isteyen vatandaşa) “Boşver Araplara para kaptırma. Bakarsın orada Muhammed bırakmaz seni, buraya göndermez.”

Milletvekili Onur Öymen: “Atalarımız maymundan gelmiştir.”

Milletvekili Canan Arıtman: “Başörtüsünü Sümerler’de fahişeler takardı.”

Milletvekili Hüseyin Aygün: (Peygamber Efendimiz’e iftira atarken) “Arap erkekleri 7. yüzyılda 9 yaşındaki kızları koynuna alıyordu.”
Seyhan Belediye Meclis Üyesi Ali Aydoğan: “Bizim yalancı Muhammed’e ve onun uydurduğu (haşa) Tanrı’ya ihtiyacımız yok.”

PM Üyesi Sera Kadıgil: “O ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ama benim yurdumun üstünde ebedi inlemesin artık!”

İçişleri Eski Bakanı Şükrü Kaya: “Dinler işlerini bitirmiş, vazifeleri tükenmiş, yeniden uzviyet ve hayatiyet bulamayan müesseselerdir.”

Milletvekili Ruşeni Barkın: “Din yok milliyet var. Felsefemizde din kelimesinin tam karşılığı ulusalcılıktır.”

Eski Dışişleri Bakan Müsteşarı Tevfik Kamil Köperler: “Biz otuz sene sonra gençliğin kafasını Allah ve Peygamber gibi boş laflardan kurtarmış olacağız.”

Eski Başbakan Recep Peker: “Biz İttihadı Muhammedi’nin bu memleketteki hayat yıkıcı tesirlerini görmüş insanlar değil miyiz? Komünizm denen bir zehirden bünyeyi korumak için şeriat hayatının ikamesi ihtimalini tedbir diye düşünmek, bir öldürücü zehrin onun kadar öldürücü olan başka bir zehirle tedavi edileceğini zannetmekten ibarettir.”

CHP İlçe Başkanı Osman Nuri Çerman: “ Türk’ün dini Kemalizm’dir.”

Milletvekili Celal Nuri İleri: “İnsan hayvandan ayrılınca bir nevi maymun ailesiydi. İlk atalarımız şüphesiz ormanların içinde sürü halinde serseriyane dolaşıyorlardı.”

Milletvekili Ali Topuz: “İslam kültürü bizim öz kültürümüz değildir. Türkiye Cumhuriyeti’nin kültürel değerleri Türklük temellerine kuruludur.

Milletvekili İsmail Hakkı Kılıçoğlu: “Allah’ın varlığına iman etmek, o gerçekte var olduğu için değil, bizim sıkıntı içinde olduğumuz zamanlarda moralimiz yükseltmek için gereklidir.”

Türkan Saylan: “Çocuklarımızın sıra üstünde namaz kılmasını değil bale yapmasını istiyoruz. Tanrı’nın yaptığı yasalara değil, insanların yaptığı değişken yasalara tabiyiz. (Başörtüsü serbestiyeti ile ilgili) Bu ülkede biz asılız, bizim istemediğimiz bir şeyin olması mümkün değil.”

CHP’li Yaşar Nabi: “Motorların şarkısı olsun yeni bestemiz/Yeni din ezanları, minareler yerine/Bulutlara püsküren bacalarda okunsun.”

CHP İl Başkanı Ali Kavak: “Atatürk gibi bir lider varken peygamber gibi lider bekliyorlar.”

Milletvekili Öztürk Yılmaz: “Benim dilim her şeyde okunsun. Ezan, Türkçe okunsun kardeşim! Ben anlıyayım.”

Editör: TE Bilisim