Süper Lig'de bu hafta Karadeniz derbisinde Okan Kocuk'un penaltı kurtarışları damga vurdu. Anastasios Bakasetas'ın iki penaltı vuruşunda gole izin vermeyen file bekçisi karşılaşmanın ardından beIN SPORTS'a konuştu;

Okan Kocuk Trabzonspor maçı sonrası ne söyledi?

"Penaltı olduğunda üzüldüm. Gerçekten sahada çok iyi bir performans gösterdi arkadaşlarım. Çıkardım penaltıyı, sonra Alper hoca dedi ki 'Sizden erken giren birisi' var. Tekrarlandı, onu da çıkardım. Bizim kaleci antrenörümüz İlker Avcıbay. Maçtan önce onla bakıyoruz.

İlker Avcıbay nereye vuracağını bana gösterdi. İlkinde ortaya vurdu, ayağımla çıkardım. Tekrar atacağını düşünüyordum. Bu sefer sağa atmayacağını düşündüm. Diğer tarafa atladım ve çıkardım."

- Neler yaşandı?
90+2. dakikada Cornelius ile altıpas içinde mücadeleye giren Perez, topa elle müdahale etti. Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla pozisyon izleyen hakem Alper Ulusoy, penaltı noktasını gösterdi.

90+5. dakikada Bakasetas'ın kullandığı penaltı atışında kaleci Okan Kocuk, ayaklarıyla topu çıkarmayı başardı. Tekrar VAR uygulamasıyla pozisyonu izleyen hakem Alper Ulusoy, ceza alanına erken girilmesi nedeniyle penaltıyı tekrarlattı.

90+7. dakikada Bakasetas'ın kullandığı penaltı atışında, kaleci Okan Kocuk, bu kez sağ tarafına yatarak topu çelmeyi başardı.

- İstatistikler ne diyor?
Galatasaray'dan kiralanan 26 yaşındaki kaleci, bu sezon ligde yaptığı 4 penaltı kurtarışıyla zirvede yer alıyor.

Okan Kocuk, Süper Lig'de kalesine gelen son 24 şutun 20'sini kurtardı.

Opta'nın bu alanda detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana bir Süper Lig sezonunda en fazla penaltı kurtaran kaleciler (4):

Okan Kocuk ( 2021/22)
Beto (2017/18)
Harun Tekin (2016/17)

Editör: TE Bilisim