Meteorolojinin, Marmara Bölgesi için yaptığı uyarılarının ardından kentte soğuk ve yağışlı hava etkini göstermeye başladı.

Avrupa Yakası'nda Beşiktaş, Sarıyer ve Beyoğlu, Esenyurt, Avcılar, Zeytinburnu'nda, Anadolu Yakası'nda ise Maltepe, Pendik ve Kartal'da aralıklarla yağış devam ediyor.

Kentte, Anadolu Yakası'nın bazı kesimlerinde ve Beylikdüzü ile Silivri'nin yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur etkili oluyor.

KAR YAĞIŞI ŞİDDETİNİ ARTIRACAK

İstanbul'un akşam saatlerinden itibaren, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek.

Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek. Bugün İstanbul'un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

BUZ VE DON OLAYLARINA DİKKAT!

Sıcaklıklar devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek. Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ön görülüyor. İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.

İstanbul'da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM'in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda bilek, yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.

Editör: TE Bilisim