SULTANBEYLİ’DE güzel gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Gençlere yönelik çalışmalarını artıran Sultanbeyli Belediyesi, şimdi de üniversiteli gençler için yeni hizmetini uygulamaya koydu. Belediye, İstanbul’da bulunan üniversitelerde eğitim gören ve Sultanbeyli’de ikamet eden her bir öğrencinin aylık 78 TL’lik İstanbulkart dolum ücretini 2022 yılının eğitim dönemi boyunca karşılayacak. Gençlere müjdeyi AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, ilçede gerçekleşen “Gençlerle Buluşma” programında verdi.

EN BÜYÜK KAZANIM: ÖZGÜVEN

Son 20 yılda Türkiye’nin çok önemli kazanımlar elde ettiğini belirten Kurtulmuş, “Son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şüphesiz çok önemli kazanımlar elde edildi. Ama bunlar içerisindeki en önemli, en büyük kazanım özgüven inşasının temin edilmiş olmasıdır. Bu milletin çocukları artık ‘Biz yapabiliriz!’ inancı içerisindedir. Bu en büyük kazanımdır. Bunun adı da özgüvendir. Yeniden güçlü bir Türkiye olma, aziz milletimizin yeniden güçlü bir şekilde medeniyetini ayağa kaldırma yolunda gençlerimizin özgüveni esastır” diye konuştu.

‘En büyük gücümüz gençlerimiz’
SULTANBEYLİ’DE gençlerle olmaktan mutluluk duyduğunu belirten AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “En büyük gücümüz gençlerimizdir. En büyük yatırım ise yine gençliğe olan yatırımdır. O yüzden Sultanbeyli Belediyesini ve Belediye Başkanımızı tebrik ediyorum. Böyle bir gençlik merkezinin yapılmış olması aslında Sultanbeyli ilçemize büyük bir değer katıyor. Hükümetimizin gençliğin her alanında yapmış olduğu yatırımları görüyorsunuz. Bundan 15-20 sene öncesiyle kıyaslanmayacak imkânlarla karşı karşıyayız. Bunlardan en iyi şekilde istifade etmek lazım” dedi.

MÜJDEYİ KURTULMUŞ VERDİ

Konuşmasının ardından ilçedeki üniversiteli gençler için müjde veren Başkanvekili Kurtulmuş, Sultanbeyli’de yaşayan ve İstanbul’daki üniversitelerde okuyan gençlerin aylık İstanbulkart abonman ücretlerinin Sultanbeyli Belediyesi tarafından karşılanacağını söyledi. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e organizasyon ve hizmetleri için teşekkür eden Kurtulmuş, “Sultanbeyli Belediyemiz gençlere önemli hizmetler veren, tam manasıyla ‘gençlik dostu’ bir belediyemiz. Değerli çalışmalarını artırarak yollarına devam ediyorlar. Bundan sonra Sultanbeyli Belediyemiz her bir üniversite öğrencisinin aylık İstanbulkart’larını karşılayacak. Gençlerimize 78 liralık desteği burs ve diğer desteklerin yanı sıra sağlamış olacak. Gençlerimize hayırlı uğurlu olsun, belediyemizi tebrik ediyorum” dedi.

‘Gençlerimize kıymet veriyoruz’
BELEDİYE Başkanı Hüseyin Keskin gençlere yönelik verdiği müjdede, “Sultanbeyli’de gençlerimize yönelik çok büyük hizmetler yapıyoruz. Gençlerimize kıymet veriyor, onları yarınlara hazırlamaya çalışıyoruz. İlçemizde hayata geçirdiğimiz birçok projenin merkezinde onlar var. Sultanbeyli genç nüfus olarak İstanbul’da önemli bir yer teşkil ediyor. Daha önce lise öğrencilerimiz için ücretsiz servis desteğini uygulamaya koymuştuk. Şimdi de önemli bir bütçeyi üniversiteli gençlerimiz için ayırdık. Bu kapsamda İstanbul’da bulunan üniversitelerde eğitim gören ve ilçemizde ikamet eden üniversite öğrencilerimizin aylık İstanbulkart dolum ücretlerini karşılayacağız. Bu uygulamayı üniversitelerimizin 2022 yılının eğitim dönemi boyunca sürdüreceğiz. Böylelikle gençlerimize kolaylık sağlarken, ailelerdeki yükü de büyük oranda azaltmış olacağız. Uygulamamızın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Editör: TE Bilisim