KKTC Din İşleri Başkanlığı görevini 2010- 2021 yılları arasında başarıyla yürüten Prof. Dr. Talip Atalay, KKTC’de Yeniden Doğuş Partisi’nden milletvekili seçildi.

2010 - 2021 yılları arasında KKTC Din İşleri Başkanlığı döneminde Din İşleri Başkanlığının ilçe temsilcilikleri ve Güney Kıbrıs’a görevli atayarak temsilcilik oluşturan, din görevlilerinin eğitim seviyelerinin bir üst düzeye yükseltilmesi, yasal statülerinin iyileştirilmesi, araç ve bina teminiyle kurumun geliştirilmesi konusunda önemli mesafeler kat eden ve bu süreçte başta BM olmak üzere birçok uluslararası kurumda Kıbrıs Türkünü dini yetkili olarak temsil eden, sayısız toplantı ve konferansa katılan, normalde geçemeyen 12.000’den fazla Türkiye kökenli vatandaşın Larnaka Hala Sultan Tekkesini ziyaret etmesini sağlayan Prof.Dr. Talip Atalay milletvekili olarak seçildi.

Engellilerden çevre sorunları ve hayvan haklarına, aile ve kadın ile ilgili projelerden çocuk sorunları ve yaygın kötü alışkanlıkların tespit ve engellenmesine kadar geniş çapta bir çok konuya ilişkin çeşitli projeleri düzenlemiş, yürütmüş ve destek vermiş olan Atalay, 23 Ocak 2022 tarihinde yapılan KKTC erken seçimlerinde Yeniden Doğuş Partisinden Lefkoşa milletvekili seçildi.

Editör: TE Bilisim