Durim Abazi-Özel Haber

Çikolatada bulunan magnezyum, Cambridge Üniversitesi de dahil olmak üzere uluslararası bir bilim insanı ekibi tarafından vücudun bağışıklık tepkisinin anahtarı olarak tanımlandı. Öldürücü 'T hücreleri', vücudun doğrudan kanser hücrelerine karşı ana silahıdır ve laboratuvar deneyleri, bunların yalnızca magnezyum gibi zengin bir ortamda etkili olduklarını gösterdi.

İsviçre'deki Basel Üniversitesi'nden Prof. Dr. Christoph Hess şunları söyledi: "Bu gözlemi hastalarda klinik olarak doğrulamak için şimdi tümörlerdeki magnezyumu hedefli bir şekilde artırmanın yollarını arıyoruz."

“HEM LEZZETLİ HEM SAĞLIKLI”

Cell dergisinde yayınlanan umut verici sonuçlar, mevcut kanser hastaları tarafından sonlandırılmasını destekleyen verileri de içeriyordu. Kanlarında magnezyum düzeyi yetersiz olanlarda kansere karşı immünoterapi tedavileri daha az etkiliydi. Otoimmün Merkezi'nden beslenme terapisti Sarah Brookes, çikolatanın öneminden bahsederken, “Bitter çikolata sadece lezzetli değil, aynı zamanda çok sağlıklı. Magnezyum açısından zengindir, bu da onu mükemmel bir tedavi haline getirir. Çoğu insanda magnezyum miktarı eksiktir ve yeterince almak stres, uyku, endişe ve rahatlamaya yardımcı olabilir. Ayrıca demir, bakır, potasyum, kalsiyum ve fosforun yanı sıra lif, antioksidanlar ve genel bağırsak sağlığı için faydalı olan polifenoller ve flavanoller gibi bitki bileşikleri ile doludur.” dedi

Editör: TE Bilisim