TBMM Anayasa Komisyon Başkanı ve AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, ‘üçüncü ittifak’ tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bozdağ, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Millet ittifakı, üçüncü ittifakı kurduruyor. Üçüncü ittifak, millet ittifakının seçim stratejisinin bir parçasıdır. Esasında millet ittifakı ile üçüncü ittifak aynı ittifaktır. Farkları; sadece adları ve amblemleridir.

Üçüncü ittifak, Türk halkını aldatmaya dönük danışıklı yeni bir siyasi muvazaadır. Muvazaalı siyaset, ikiyüzlü siyasettir ve siyasi ahlaktan yoksundur. Türk halkı; iki yüzlü insanları, ikiyüzlü siyaseti ve iki yüzlü siyasetçileri sevmez ve seçmez.

Üçüncü ittifak projesiyle millet ittifakının hedefleri; giden oyları durdurmak, giden oyların üçüncü ittifaka gitmesini sağlamak, alamayacakları kimi oyları üçüncü ittifakta toplamak, HDP ile fiili ittifak kamburundan kurtulmak, seçimi ikinci tura bıraktırmak, olabilir mi?”

KILIÇDAROĞLU “3’ÜNCÜ İTTİFAK DA OLABİLİR” DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, Millet ve Cumhur İttifakı'nın dışında 3'üncü bir ittifakın kurulmasına ilişkin değerlendirilmesinin sorulması üzerine, "Demokrasilerde 3'üncü ittifakta olabilir. İki ittifakın dışında kalan ya da iki ittifaka mesafeli olan diğer partiler bir araya gelebilirler ve bir 3'üncü ittifakı oluşturabilirler. Demokratik standartlarımızın gelişmesi açısından, demokrasinin daha sağlıklı bir zeminde yürümesi açısından önemsiyorum, önemlidir." demişti.

Editör: TE Bilisim