İstanbul’a yağan kar Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB’nin tedbirsizliği yüzünden hem ulaşımı hem hayatı felç etti. Saatlerce yollarda mahsur kalan vatandaşlar tuzlanmadığı için buz pistine dönen yollarda yaşanan kazalardan canını zor kurtardı. IBB ekipleri cenazeyi yolda bıraktı.

Meteoroloji’nin günler öncesinde haber verdiği kar yağışının etkili olduğu İstanbul’da ilk olarak ulaşımdan birinci derecede sorumlu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tuz alım ihalesini iptal ettiği ortaya çıktı. Yeteri kadar tuzlanmayan yollar hem buz pistine dönerken bir çok işlek güzergahta kar küreme çalışmaları vatandaşın imdadına yetişmedi. Saraçhane’deki İBB binası önünde dahi yolda kalan vatandaşlar Ekrem İmamoğlu yönetimine isyan etti.

YAPACAK BİR ŞEY YOKMUŞ!

Geceden gündüze binlerce insan İBB’nin koordinasyonsuzluğunda kaynaklanan kaos ve kabusu yaşarken bir vatandaş paylaştığı görüntüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin karla mücadelede sınıfta kaldığını bir kez daha gözler önüne serdi. Cenazesini kaldırmak için İBB'den kepçe ve traktör gönderip yolu açmalarını, yardımcı olmalarını istediğini dile getiren vatandaş, ''İBB görevlileri yapacakları bir şey olmadıklarını, 153 aramamı söylediler'' dedi. Sultangazi Belediyesi'nin yardıma koştuğunu söyleyen vatandaş, ''Allah razı olsun Sultangazi Belediyesi bize servis gönderdi. Şu an cenazemiz Sultangazi aracında'' ifadelerini kullandı.

‘Allah rızası için yolu açtırın’
ÜNLÜ sanatçı Şafak Sezer de İstoç Kavşağı'nda yaklaşık 6 saattir trafikte kaldığını Twitter hesabından video paylaşarak bildirdi. Şafak Sezer, Twitter hesabından paylaştığı videoda, "İstoç Kavşağı'ndayız, Mahmutbey gişelerine yakın. Yaklaşık 6 saattir arabadayız. Allah rızası için sesimizi duyurun. Çoluk çocuk bayanlar var. 6 saattir hiçbirşey kımıldamıyor. Devlet yetkililerine sesleniyorum. Gözünüzü seveyim şurayı açtırın. Rica ediyorum, biliyorum çok yoğun çalışıyorsunuz ama burada da hastalar var." dedi.

ÇEKİCİ VATANDAŞLARI TAŞIDI

Arnavutköy'de yolda kalan vatandaşları çekici taşıdı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle yol tamamen trafiğe kapanırken evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Bu sırada bir çekici sürücüsü, yolda kalan vatandaşları aracın dorsesinde taşıdı. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken mahsur kalan vatandaşlar ise İBB'ye tepki gösterdi.

Saatlerce yolda yürüdüler
IŞTEN eve giderken kar yağışına yakalanan ve İBB’nin tedbirsizliği yüzünden yollarda 7-8 saat mahsur kalan vatandaşların yanı sıra bir çoğu da dondurucu soğuk ve fırtınada kilometrelerce yürümek zorunda kaldı. Ertesi gün AKOM’da kameraların karşısına geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise “Mağdur olan vatandaşlarımızın varolduğunu bilerek onlardan da özür dileyerek, sorunu azalttığımızı belirtiyorum. Bu akşam yine kar yağışı olduğunu bilelim. Dışarı çıkmamalarını rica ediyoruz. Yarına da dikkat etmeliyiz. İşi olan vatandaşlarımız toplu taşıma araçlarını tercih etsinler” açıklamasıyla yetindi. İmamoğlu’nun vatandaşa tavsiye ettiği toplu taşıma araçlarında ise ne sefer sayısı yeterli ne can güvenliği var. Her gün “başımıza ne gelecek” endişesiyle toplu taşıma araçlarına binen binlerce vatandaş sosyal medyadan tepkisini dile getirerek bu kabusa son verilmesini istedi.

Editör: TE Bilisim