Bilim ve İslam kategorisinde yayınlanan “3 K Kuantum, Kainat ve Kur’an-ı Kerim” Z Kitap tarafından yayınlandı. 

Kitaba dair konuşan Dr. Hasan Gökçeoğlu, "Kitabımızda Kuantum Fiziği'nden bahsediyoruz. Bilimde 'büyük patlama' olarak adlandırılan ve neticesinde oluşan evrene değiniyoruz." dedi.

İnsanoğlunun evrenin matematiğini çözebilecek yetenekte olduğunu vurguladı Gökçeoğlu "Allah evreni matematiksel hesaplarla tasarlayarak yaratmış olup insana da bu alanı inceleyebilecek yetenek vermiştir." ifadelerini kullandı.

DEİZM VE ATEİZM’E REDDİYE MAHİYETİNDE

3 K Kuantum, Kainat ve Kur'an-ı Kerim kitabında 22 tespitinin olduğunu dile getiren Yazar Dr. Hasan Gökçeoğlu, 22 tespitin Kur'an-ı Kerim'de direkt olarak söylendiğine vurgu yapıyor ve ekliyor; "3 K Kuantum, Kainat ve Kur'an-ı Kerim kitabını yazışımdaki asıl amaç ise Deizim ve Ateizim gibi ideolojilerin gençlerin aklını bulandırmasına son vermek. Burada kainatın nasıl var olduğunu, Allah'ın kainatı nasıl yarattığını, insanların dünyaya gelme amacı gibi soruları hem bilim hem de Kur'an-ı Kerim ile destekleyerek gençlere doğru ışık olmaya çalışıyoruz. Ayrıca Allah'ın kainatı yarattıktan sonra insanları serbest bırakmadığını deliller ile göstererek Deizm tezini çürütmüş oluyoruz."

Kitaptan şu alıntı esere dair okuyucuya önemli bakış açısı sunuyor:

“Hoşça bak zâtına kim zübde-i âlemsin sen
Merdüm-i dîde-i ekvân olan âdemsin sen”
(Kendine dikkatlice bir bak; sen âlemin özüsün.
Sen varlıkların gözbebeği olan insansın.)
Şeyh Galib
 
Küçük kâinat ya da kâinatın özü olarak yaratılmış insanoğlu yaşadığı dünya ile birlikte içinde yaratıldığı kâinatı da kendi özünü merak ettiği gibi merak eder. Kâinatı anlamaya yönelik farklı bakış açılarıyla birçok yaklaşım ortaya konmuştur. Big Bang ve Kuantum insanoğlunun evreni anlama çabasına ciddi katkı sağlamıştır. Kur’an-ı Kerim’de birçok ayette düşünme ve araştırma emredilmektedir. Bu niyetle çıkılan yolculukta konu ile ilgili ayetlerden birkaçı güncel bilimsel verilerle ilişkilendirilerek Kâinatı anlama ve anlatmaya yönelik bir çalışma yapılmıştır.

“Tanrı daima matematik kullanmıştır.” Platon

Allah evreni matematiksel hesaplarla tasarlayarak yaratmış olup insana da bu alanı inceleyebilecek yetenek vermiştir.”

Editör: TE Bilisim