Geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışında gerekli tedbirleri almayan İmamoğlu’nun, vatandaşın yollarda mahsur kaldığı saatlerde İngiltere Ankara Büyükelçisi Chilcott ile balıkçıda bir araya gelmesi rezaleti katmerledi. İmamoğlu’nu kurtarmak ise İBB trollerine kaldı. Paylaşımlarında İmamoğlu’nun balıkçıya gitmediğini savunan troller birbiri ardına tweet’lerini silmek zorunda kaldı.

Pazartesi günü İstanbul kar yağışının etkisi altına girdi. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zamanında önlem almaması ve koordinasyon eksikliğiyle birlikte, kar adeta çileye dönüştü. İstanbulluların bu ihmalkarlıklardan dolayı yollarda mahsur kaldığı saatlerde ise İBB Başkanı İmamoğlu’nun balık restoranında İngiltere Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott saatlerce vakit geçirmesi büyük tepkilere yol açtı.

Mehmet Bekardoğlu: AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi ve İstanbul Milletvekili Betül Sayan Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda, “İBB başkanlığı öncelikle sorumluluk sahibi olmayı gerektirir. Kadınlar, yaşlılar, bebekler yollarda aç, susuz kalmışken balık keyfi yaparak belediye başkanlığı yapılmaz” ifadelerini kullanmıştı. Bunun üzerine CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Betül Sayan Kaya’yı yalancılıkla suçlamış, restoranın o saatlerde kapalı olduğunu söylemişti. İmamoğlu’nun restorana gittiğini kendi ağzıyla açıklamasının ardından Bekaroğlu, Sayan Kaya’dan özür dileyerek, “Sayın Betül Sayan Kaya ve herkesten özür dilerim. Gerçekten utandım. Ekrem Bey, saat 18.00-19.00 arası o restorandaymış. Ekrem Bey’in bir saatlik yemeğinde elbette bir sorun yok ama bu saate kadar bir açıklama yapılmalıydı, insanlar zor duruma düşürülmemeliydi.” ifadelerini kullandı.

İBB’NİN TROLL ORDUSU İŞ BAŞINDA

İBB trolleri ise sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda ise; İmamoğlu’nun balıkçıya gitmediğini ve kendisini iftira atıldığını savundu. Gerçeğin ortaya çıkmasının ardından ise troller tweet’lerini tek tek silmek zorunda kaldı. CHP’lilerin ve İBB trollerinin sosyal medya paylaşımlarının bazıları:

Gürsel Tekin: Ekrem İmamoğlu yine canlı yayında. Hala balıkçı diye haber yapıyorlar. Yalanın merkezi yandaş medya ve AK Parti sözcüleri.

Mine G. Kırıkkanat: Balıkçı fotosu eski. İmamoğlu AKOM’daydı.

Barış Yarkadaş: Hiç utanma kalmadı. Yaz aylarında çekildiği her halinden belli bir fotoğraf paylaşılıyor ve ‘İmamoğlu kar yağarken keyif çatıyordu’ diye yazıyorlar. Restoran sahibi ‘Kar var diye erken kapattık’ diyor. Yinede yalana devam ediyorlar.

Fazıl Say: Belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; dün gece diskoda çılgınlar gibi dens etmiş, içmiş eğlenmiştir.

İrfan Değirmenci: Restorantın erken kapandığı bizzat işletme sahibi söyledi. Foto eski tarihli. Yalan olduğu ortada olan bu paylaşımınız neden hala silmiyorsunuz? İftira günah değil mi?

Tezcan Temelkuran: Balıkçı hava muhalefeti sebebiyle kapalıymış. Açıklama yaptı. Yalan ve iftirayla ne kazanmayı umuyorsunuz?
Deniz Demir: “Kar-kış-fırtına ama restorandaki kişi kısa kollu (hadi üşümüyor diyelim) Dışarıdaki ağaçlarda da hiç kar yağmamış ne hikmetse! Başka bir fotoğraf bulsaydınız bari...

Prof. Dr. Pelin Gündeş: “Dün Sayın Ekrem İmamoğlu AKOM’da İstanbul için çalışırken yandaş basının yalan haber, tezvirat yapması çok yanlış ve çirkindir! Vatandaşlarımız her şeyi görüyor! “Ekrem İmamoğlu balıkçı restoranında” iddiası yalan çıktı!

Eren Erdem: “Dün akşam İBB ekipleri canla başla mücadele verirken restorant kapalı olduğu halde “ESKİ BİR GÖRSEL” paylaşıp, “İmamoğlu balıkçıda” paylaşımı yaparak gündem yaratmaya çalışan trolleri asla unutmayın. Neler yapabileceklerini zaten biliyorduk, teyit etmiş olduk.

***
Yandaş medya iBB’yi savundu

İBB’NİN yetersizliğinin üstü sadece muhalif siyasetçiler tarafından değil bazı medya organlarında da örtülmeye çalışıldı. Muhalefete yakın medyada yaşananları normalleştiren paylaşımlar yapıldı.

“OLUR BÖYLE ŞEYLER”

Geçtiğimiz günlerde İBB ekiplerinin tuzlama yapmamasına tepki gösteren bir paylaşım yaptıktan sonra silen ve kendisine “Neden sildin” diye soran vatandaşlara “İt sürüsü” diyen Fatih Altaylı, HaberTürk’teki köşesinde, “Olur böyle şeyler” diyerek İBB’yi savundu.Altaylı, şu ifadeleri kullandı: İstanbul böyle kar görmedi diyorlar. Metrekareye ne kadar yağdı santim santim ölçmedim ama İstanbullu daha önce de böyle kar felaketleri ve bağlı olarak sefaletleri yaşadı. O yüzden de kimseye kızmamayı öğrendim. Arada oluyor böyle şeyler. En büyük, en modern kentleri bile doğa esir alabiliyor.

FOX MUHABİRİNDEN İBB PR’I

FOX TV muhabiri Gülşah İnce ise İBB reklamına kalkıştı. Yeni mağduriyetlerin önüne geçebilmek için İstanbul’da özel araçların trafiğe çıkışı Valilik tarafından bir süreliğine yasaklandı. Bu gelişme sonrası bazı noktalarda yaşanan rahatlamayı şu sözlerle paylaştı: “İşe gidiyorum. E5, caddeler, sahil açık. TEM ve Kuzey M. otoyolu en sorunlu bölgeler. İstanbul Havalimanı ve çevresi çetin bir hava koşuluyla sınav veriyor doğası gereği.”

Editör: TE Bilisim