Kanada’da Randy Hillier isimli politikacı, ülkenin Müslüman Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra’a “terörist” diyerek haddini aştı.

“BENİ NASIL HİSSETTİRDİĞİ ÖNEMLİ DEĞİL”

Hillier’ın kendisini "terörist" olarak nitelendiren paylaşımının, Kanadalı azınlıkların her gün karşı karşıya kaldığı "kabul edilemez" saldırganlıkların son örneği olduğunu söyleyen Alghabra, “Bu tweetin beni nasıl hissettirdiği önemli değil. Önemli olan Müslümanların her gün bu tür saldırılarla karşı karşıya kalması” dedi.

“BUNUN HİÇBİR İZAHI OLAMAZ”

Suudi Arabistan'da Suriyeli bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Alghabra, siyasi hayatı boyunca bu tür kişisel saldırılarla karşılaştığını, ancak bunların kendisini yıpratmadığını, aksine kararlılığını güçlendirdiğini belirtti. Kamu Güvenliği Bakanı Marco Mendicino da Hillier’ın tweetinin "saldırgan ve İslamofobik" olduğunu ifade ederek, “Bunun hiçbir izahı olamaz” şeklinde konuştu.

TWİTTER’DAN İSLAM DÜŞMANLIĞINA ‘SESSİZ’ DESTEK

Twitter Kanada sözcüsü Cam Gordon, Twitter’ın İslam düşmanı Hillier’ın tweetini kaldırmayı planlayıp planlamadığı konusunda yorum yapmayacağını açıklarken, Kanada Müslümanları Ulusal Konseyi Başkanı Mustafa Farooq ise Hillier’ın tweetinden iğrendiğini, ancak ne yazık ki şok olmadığını söyledi.

Kaynak: Yeni Akit

Editör: TE Bilisim