Fransa’da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan ve İslam düşmanlığıyla nam salan Eric Zemmour, Müslüman tebaayı hedef aldı.

El Cezire’nin haberine göre, halka açık yerlerde peçe de dahil olmak üzere İslami semboller taşıyan tüm kıyafetlerin giyilmesini ve ayrıca minare ile cami inşasını da yasaklayacağını söyleyen Eric Zemmour, Müslüman Kardeşler de dahil olmak üzere İslami hareketleri yasaklama sözü verdi.

Fransa'da İslam’ı nasıl baskı altına alacağına dair açıklamalarda bulunan Zemmour, ülkedeki Müslümanların çocuklarına "Muhammed" ismini vermelerini yasaklayacağını, Müslüman çocuklara verilecek isimlere birtakım kurallar getirileceğini sözlerine ekledi.

BAZI MÜSLÜMANLAR FRANSA’DAN AYRILMAK ZORUNDA KALABİLİR

Söz konusu İslam düşmanı açıklamalar Müslümanların büyük tepkisini çekerken, bazı aktivistler, Zemmour'un seçilmesi durumunda Fransa’daki Müslümanların şartlarının daha da zorlaşacağını ve bazılarının Fransa'dan ayrılmayı tek çözüm olarak bulabileceğini kaydetti.

Paris’te 1958’de Cezayir asıllı Musevi bir ailede dünyaya gelen Zemmour, İslam ve göçmen karşıtı politikasıyla öne çıkıyor. 

Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu, 10 Nisan 2022’de yapılacak. Adaylardan herhangi biri ilk turda mutlak çoğunluğu sağlayamazsa en fazla oyu alan iki aday, 24 Nisan’da düzenlenecek ikinci turda yarışacak.

Kaynak: Yeni Akit

Editör: TE Bilisim