Durim Abazi / Özel Haber - SURİYE iç savaşı 11’inci yılına girmesine rağmen bölgedeki halkın durumu gittikçe zorlaşıyor. Bombardımandan kaçıp İdlib’e sığınan Suriyelilerin yaşam mücadelesi son günlerde yağmur ve kar yağşından dolayı daha da zorlaştı. Bu durumlarda en büyük payını çocuklar ödemeye devam ediyor. Yetim Vakfı Suriye Çalışmaları Tanıtım ve Medya Koordinatörü İskender Taghıyev, Diriliş Postası Gazetesi’ne açıklamalarda bulunarak, “Bildiğiniz gibi Suriye savaşı 11 yılında. Burada milyonlarca insan yaşam mücadelesi veriyor. Savaş öncesinde 1 milyon nüfuslu İdlib savaştan sonra güvenli bölge olması hasebiyle 5 milyon insana ev sahipliği yapıyor. Haliyle bu kadar mültecinin buraya gelmesi ile şehirde yaşam zorlaşıyor. Son dönemde kışın bastırmasıyla özellikle çadır kentlerde yaşayan sivil halk yağan yağmur ve kardan etkilenmiş durumdadır.” dedi.

200 BİN İNSAN ETKİLENDİ

İskender Taghıyev, vakfının bölgedeki çalışmalarını anlatırken şu ifadeleri kullandı: “Bölgede birçok sivil toplum kuruluşu insani yardım çalışmaları yaparken Yetim Vakfı olarak biz de özellikle yetim çocuklar ve onların anneleri başta olmak üzere yardıma ihtiyacı olan mazlumlara desteklerimizi sürdürüyoruz. Ekiplerimizin araştırmalarına göre çadır kamplarda yaşayan 200.000 bine yakın insan yoğun yağmurlar olumsuz etkinlemiş durumda. Birçok kampa yolların kapanmasıyla ekmek ve günlük yardımların ulaştırılmasında aksamalar meydana geldi. Biz de Yetim Vakfı olarak ilk etapta yardıma ihtiyaçı olan özellikle çocuklar için kışlık atkı, bere, bot ve mont dağıtımı gerçekleştirdik. Ailelerine yakacak kömür ve soba desteğinde bulunduk.”

HER AİLEYE BİN TL DESTEK

Taghıyev, “Kardeş aile projemizle yetim ailelerinin hayatlarını idame ettirmek adına aylık her aileye 1000’er TL desteklerimizle Suriye’de birçok ailenin hayata tutunmalarına katkıda bulunduk. Peygamber Efendimiz’in (sav) ‘Bir kimse sırf Allah rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır.’ hadisini düstur ederek bölgede çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bağışçılarımızın da destekleriyle ulaşabileceğimiz son yetime kadar onların yanında olup, hayata güvenle bakmalarına destek vereceğiz.” diye konuştu. Taghıyev, ayrıca vakfın bölgede 300 ton kömürün dağıtımına başladığını bilgisini paylaştı.

Editör: TE Bilisim