Furkan Benli / Özel Haber - İran destekli Yemen’deki Husiler son günlerde BAE’ye yönelik saldırılarını artırdı. Abu Dabi’yi İran füzeleriyle hedef alan Husiler, bu kez Dubai’de düzenlenen Expo 2020 fuarını vurmakla tehdit etti. Şii Husilerin Sözcüsü Yarbay Yahya Sari sosyal medya hesabı Twitter’dan yaptığı paylaşımda üstü kapalı bir şekilde saldırı tehdidinde bulundu. Sari “Expo kaybedebilir, yönü değiştirmeyi öneririz.” ifadelerini kullandı.

HEDEF İSRAİL CUMHURBAŞKANI MI?

Sari’nin açıklamasının zamanlaması için dikkat çekici. Geçtiğimiz günlerde İsrail Cumhurbaşkanı İshak Herzog’un pazar günü BAE’yi ziyaret edeceği açıklandı. İsrail’den BAE’ye cumhurbaşkanı seviyesinde yapılacak tarihteki ilk resmi seyahatin olacağı ifade edilirken, ziyaretin, Husilerin Dubai’yi vurma tehdidi ile yakın tarihlere denk gelmesi akıllara “Husiler, Herzog’un ziyaret günü saldırı mı gerçekleştirecek?” sorusunu getirdi.

“AKILLICA BİR ZİYARET DEĞİL”

Herzog’un ziyareti sırasında muhtemel Husi saldırısı İsrail medyasında da konuşulmaya başlandı. İsrailli gazeteci Rai Kais, Husilerin sözcüsünün tehdidi sonrası Herzog’un muhtemel Husi saldırısının hedefi olmasına karşı uyarıda bulundu. Attığı twitte muhtemel saldırıya işaret eden Kais“Yemen’deki Husi isyancılarının sözcüsü Yahya Sari, Dubai’deki Expo Fuarı’nı tehdit ediyor. Başkan Herzog’un Expo da dahil olmak üzere önümüzdeki hafta gerçekleştireceği BAE ziyareti hassas bir zamana geliyor. Ve üzerinde düşünülmesi gereken bir nokta: Husilerin, BAE’de hedefleri avlamaya çalıştığı bir zamanda böyle bir ziyareti duyurmanın gerçekten akıllıca olduğundan emin değilim” ifadelerini kullandı.

İKİ GÜN SÜRECEK

İshak Herzog’a eşi Michal Herzog’un da eşlik edeceği iki günlük ziyarette, İsrail Cumhurbaşkanı’nın, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid el Nahyan ile görüşeceği ve Dubai’deki Expo 2020 fuarında İsrail Ulusal Günü’nün açılışını yapacağı duyuruldu.

Editör: TE Bilisim