Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Ankara'da il genelinde akşam saatlerinden sonra beklenen kar yağışı etkisini gösterdi.

Sabah saatlerine kadar etkili olacağının tahmin edildiği belirtilerek, buzlanma ve don olayına bağlı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ankara'nın bazı bölgelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı sürüyor.
Yoğun kar yağışının etkili olduğu Başkent'te, cadde ve sokaklar beyaza büründü.

KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan tahmine göre, yarın sabahtan itibaren İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde görülecek karın, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun (20 cm üzeri) olacak.

Doğu Akdeniz'deki yağışların ise Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, rakımı 600 metre üzeri yerlerde yer yer yoğun olmak üzere kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

46 İL İÇİN SARI KODLU UYARI! ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji'den 46 ilimiz için sarı kodlu uyarı geçildi. Vatandaşlar eğimli ve dik yamaçlarda çığ tehlikesine karşı uyarılırken; yurt genelinde buzlanma, don, yer yer sis ve pus gibi olumsuzluklara karşı dikkat çekildi.

Bu iller arasında Adana, Adıyaman, Ağrı, Amasta, Ankara, Antalya, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Mersin, Kars, Kastamonu, Kayseri, kırşehir, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Nevşehir, Ordu, Rİze, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Şırnak, Ardahan, Bartın, Karabük, Osmaniye, Düzce var.

TÜRKİYE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Editör: TE Bilisim