Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş'ye ait 130 numaralı teleferik - Servergazi Hastanesi hattındaki otobüste düşürülen para otobüs şoförünün dikkati sayesinde sahibine teslim edildi. İlginç olay dün (1 Şubat 2022) sabah saatlerinde yaşandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’de belediye otobüsü şoförü Rıdvan Çelik, 20 BL 395 plakalı araçla son durağa ulaştığında mola verdi. Araç içerisinde genel temizlik ve kontrolleri de gerçekleştiren şoför Çelik koltukların arasında bir poşet fark etti. Bulduğunun çöp poşeti olduğunu düşünen Rıdvan Çelik poşeti kontrol ettiğinde içerisinin dolu olduğunu fark etti. Poşeti kontrol ettiğinde içerisinde para olduğunu gören şoför durumu hat amirliğine bildirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen poşet içerisinde 4 bin 900 TL olduğu belirlendi.

HELAL SÜT EMMİŞ

Paranın sahibi Şükran Bilginç ise alışveriş yapmak için markete girdiğinde çantasındaki paranın yerinde olmadığını fark etti ve durumu hemen eşine bildirdi. Parayı otobüste düşürebileceğini düşünen Bilginç ailesi ilk olarak Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’yi arayarak kayıp ihbarında bulundu. Paranın şoför tarafından bulunduğu haberi verilen Bilginç ailesi büyük sevinç yaşadı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gonca, Genel Müdür Mustafa Gökoğlan ve şoför Rıdvan Çelik, davet edildiği Ulaşım AŞ’de Bilginç ile bir araya gelerek kaybedilen parayı teslim etti. Şükran Bilginç, paranın hasta kardeşine ait olduğunu ve emaneten kendisinde bulunduğunu ifade ederek, şoför Çelik’e teşekkür etti. Olayı anlatan Şükran Bilginç, “Eşim hemen belediyemizi aradı ve ondan sonra paramızı aldık. Hepiniz hakkınızı helal edin. Şoför kardeşim helal süt emmiş” diye konuştu.


POŞETİ ALDIĞIMDA İÇİNDEKİ PARAYI GÖRDÜM

Otobüs şoförü Rıdvan Çelik ise, son durakta otobüsü kontrol ederken poşeti gördüğünü belirterek, “Hatta çöp atmışlar buraya diye kızdım. Poşeti aldığımda ise içerisinde parayı gördüm. Hemen parayı aldım hat amirime bilgi verdim, para bulduğumu söyledim. Allah’tan sahibi bulundu. Helal paraymış” dedi.

ŞOFÖR KARDEŞİMİZE ÇOK TEŞEKKÜRLER

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Gökoğlan da, şoför Rıdvan Çelik’e teşekkür ederek, güvenli ve güler yüzlü ulaşım anlayışı ile çalıştıklarını söyledi. Gökoğlan, “Helal paraymış. Ben şoför kardeşimize de çok teşekkür ediyorum. Bizim görevimiz vatandaşlarımızın ulaşımlarını sağlamak ve güvenli bir şekilde hizmet vermek” diye konuştu.

KAYNAK: İHA

Editör: TE Bilisim