Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak ve Suriye’nin kuzey bölgelerinde yuvalanan PKK/ YPG/ PYD’li teröristlere yönelik başlatılan Kış Kartalı Harekatı’nı TVNET’te katıldığı programda değerlendiren Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ, detayları aktardı.

Başbuğ, harekatın başka ülkede, başka coğrafyada, kış şartları altında ve gece icra edildiğini ve bunun en zor şartlarda yapılan harekat olduğunu söyledi. Hedeflerin gecenin bir yarısı nokta atışıyla vurulduğunu belirten Başbuğ, 60'a yakın hava aracı kullanıldığını ifade etti.

ABD’YE MESAJ

Operasyonun isminin neden 'Kış Kartalı' olduğu konusunda da konuşan Başbuğ, "Devlet o kadar konuya hakim ki karşıya alay edercesine bazı mesajlar veriyor. Ama maalesef ABD ve onu destekleyenler de onu anlayacak ne akıl ne de onu anlayacak bir tarihi tecrübe var. ABD'nin devlet simgesi kartal. Devlet 'Biz senin gibi kağıttan kartal değiliz. Demirden kartalız. Hedefi gördüğümüzde pençeyi gece gündüz takar getiririz' diyor. Bu mesajı ABD alsın diye biz mesajı verdik." dedi.

Kaynak: Yeni Şafak 

Editör: TE Bilisim