Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlılıkla devam ediyor. Geçen gece ansızın yapılan Kış Kartalı Harekatı'yla, terör örgütü  PKK'ya ağır darbe indirildi.

ÖRGÜT DURUMDAN RAHATSIZMIŞ

"DAEŞ'le mücadele ediyoruz" kalkanının arkasına sığınarak kendisine meşru bir zemin bulmaya çalışan terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı  YPG, Türkiye'nin Kış Kartalı Harekatı'ndan rahatsız olmuş durumda.

TERÖRİSTBAŞI ŞİKAYET ETTİ

Türkiye'nin hava harekatından korkan ve saklandıkları deliklerden çıkamayan örgütün lider kadrosu, kendilerine bir çıkış yolu arıyor.

Son olarak YPG'nin elebaşlarından "Mazlum Kobani" kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Kış Kartalı Harekatı sonrası yaptığı açıklamada, Türkiye'nin operasyonunun DAEŞ'le mücadeleyi baltaladığını söyledi.

"Masum siviller hedef alınıyor" yalanına sarılan ve operasyonun bölgenin altyapısını hedef aldığını iddia ederek uluslararası taraftar toplamaya çalışan teröristbaşı, "Bu saldırı bir savaş ilanı anlamına geliyor. Sivilleri tehlikeye atıyor ve DAEŞ'e karşı mücadelemizi baltalıyor. Artan terör tehdidi ile birlikte, bu tür Türk saldırılarını önleme sorumluluğunun büyük bir kısmı Koalisyon ( ABD) ortaklarımıza aittir" dedi.

HDP "KINIYORUZ" DEMİŞTİ

Terör örgütü PKK'yla organik bağı bulunan HDP de Irak ve Suriye'de teröristlerin üs olarak kullandığı Derik, Sincar ve Karacak'a yapılan Kış Kartalı Harekatı'nı kınamış, operasyonlarda Kürtlerin hedef alındığını ileri sürülmüştü.

KAZ DAĞLARI BAHANE, PKK'YI SAVUNMAK ŞAHANE

Kendilerini "doğa ve yaşam savunucuları" olarak tarif eden Kazdağları İstanbul Dayanışması, bu gelişme sonrası bir paylaşım yaparak terör örgütü PKK'ya operasyona karşı çıktı.

Terör operasyonu için "savaş" ifadeşsini kullanan ve harekatın ekolojik yıkıma neden olduğunu savunanan organizasyon, yaptığı Twitter paylaşımında, "Türkiye Mahmur, Şengal ve Derik'e hava saldırısı düzenledi. Çok sayıda yaralı ve can kaybı var. Savaşlar en büyük ekolojik yıkımları beraberinde getirir!" ifadelerine yer verdiler.

Açıklamanın devamında, "Bu vahşete, insanlık dramına, ekolojik kırıma sessiz kalanlardan olmayacağız, olmayalım" denildi.

Kaynak: Haber 7

Editör: TE Bilisim