Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Valilikte düzenlenen programda TURKOVAC aşısı yaptırdı.

Burada gazetecilere açıklama yapan Karaloğlu, Kovid-19 ile mücadelenin tüm hızıyla devam ettiğini söyledi.

"Diyarbakır'da vakaların 20 gün önceye göre ciddi manada arttığını görüyoruz. Artık pandemiden korunmanın en kestirme yolunun aşı olduğu çok aşikar. Maalesef aşılama oranında Diyarbakır olarak Türkiye'nin en düşük illerinden biriyiz. Bu hastalıktan korunmak, hastalığı en azından ayakta geçirmek için mutlaka aşı olunması gerekir" diyen Karaloğlu, bunu bilim insanlarının dile getirdiğini aktardı.

Karaloğlu, "TURKOVAC biliyorsunuz Türkiye'de şehir hastaneleri olan illerde şimdiye kadar yapılabiliyordu. Sayın Bakanımız ile Ankara'da bir toplantı yapmıştık. O toplantıda da gündeme getirmiştik. Sayın Bakanımız hemen cumartesi günü Diyarbakır'ın da yer aldığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olan illeri de TURKOVAC aşısı uygulanan illere ilave etti. İlimize de yerli ve milli aşımız TURKOVAC'tan 4 bin adet ulaştı ve bugün itibarıyla Diyarbakırlı vatandaşlarımıza hem randevu alarak hem de randevusuz hastaneye gittiklerinde aşı olabileceklerini buradan duyurmak istiyoruz." ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da aşılama oranını artırmak için TURKOVAC aşısını bir kaldıraç olarak gördüklerine işaret eden Karaloğlu, "İnşallah TURKOVAC ile Diyarbakır'ımızı da diğer mavi iller kategorisine hep beraber almamız lazım ki hastalıkla daha sağlıklı mücadele edebilelim. Yoksa hastalık can almaya devam ediyor. Yazıktır, günahtır." diye konuştu.

Karaloğlu, vatandaşlardan aşılama oranını artırmak için destek beklediklerini aktararak, "Daha önce 3 aşı yaptırmıştım. 4'üncü doz için açıkçası TURKOVAC'ı bekliyordum." dedi.

Batman

İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, Batman Eğitim Araştırma Hastanesinde 5. doz aşısını TURKOVAC yaptırdı.

Pamukçu, gazetecilere, kentte yerli aşı olan TURKOVAC'ın uygulanmaya başlandığını kaydetti.

5. doz aşı olarak tercihini TURKOVAC'tan yana kullandığını ifade eden Pamukçu, "Aşımız, tüm güvenlik testlerinden ve Dünya Sağlık Örgütünün uygun gördüğü tüm standartlardan geçtikten sonra ülkemizde kullanılmaya başlandı. Yerli aşımız olmasının ayrı bir gücü var." sözlerini sarf etti.

Kovid-19 salgının sona ermesi için tüm Batmanlıları yerli TURKOVAC aşısı yaptırmaya davet eden Pamukçu, "Bütün halkı aşı yaptırmaları için Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine davet ediyoruz." ifadesini kullandı.

Pamukçu son 15 günde kentte vaka sayılarının attığına dikkati çekerek, vatandaşlara maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat etmeleri çağrısında bulundu.

Batman'da aşılama oranının yüzde 62,8 seviyesinde olduğunu kaydeden Pamukçu, bir an önce yüzde 65'in üzerine çıkılıp, sarı iller kategorisine ulaşmak istediklerini belirtti.

Mardin

Mardin Eğitim Araştırma Hastanesinde yerli aşı TURKOVAC uygulanmaya başlandı.

İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, aşı yaptırmak isteyenlerin internet veya telefonla randevu alabileceklerini aktardı.

Yavuz, "Bu hastalıktan korunmanın en etkili yöntemi olan aşı için kolları sıvamaya hazırız." diye konuştu.

TURKOVAC aşısı yaptıran vatandaşlardan Bünyamin Aytaç ise böyle bir imkan sunulduğu için mutlu olduklarını dile getirdi.

Yerli aşının Mardin'e ulaştığını öğrendiklerinde hemen randevu alarak hastaneye geldiklerini anlatan Aytaç, "Aşımızı olduk, mutluyuz ve gururluyuz. Herkes aşısını olursa toplum olarak daha güzel yerlere geliriz." dedi.

Kızıltepe ilçesinde yaşayan 9 çocuk 23 torunu bulunan 68 yaşındaki Abdullah Alkan da daha önce 3 kez aşı yaptırdığını, 4. doz olarak TURKOVAC'ı tercih ettiğini vurguladı.

Alkan, herkese aşı olmaları tavsiyesinde bulunarak, "TURKOVAC yaptırdım. En güzeli bizim yerli malımız." görüşünü paylaştı.

Editör: TE Bilisim