Wallace, Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak'la başkent Londra'da düzenlediği ortak basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı faaliyetleriyle ilgili "ciddi endişe" olduğunu dile getirdi.

Wallace, "Dayanışma ruhuyla birlikte çalışabileceğimizi göstermek ve İngiltere ile Polonya'nın yan yana olduğuna dair güçlü bir sinyal göndermek için ikili konuşlandırma olarak, Polonya'ya 350 İngiliz askeri daha göndererek burada bulunan 100 Kraliyet mühendisine ekleyeceğiz." ifadesini kullanıldı.

"NATO'NUN DOĞU KANADINI KORUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ"

Polonyalı Bakan Blaszczak da İngiltere'nin Polonya'daki askeri varlığını artırma kararına ilişkin, "Bu birlikleri Polonya'nın doğusuna konuşlandırarak, NATO'nun doğu kanadını koruduğunuz için teşekkür ederiz." açıklamasında bulundu.

Blaszczak, İngiliz askerlerinin, özellikle sınırdaki tehdide karşı güvenliği artırmak için Polonya Silahlı Kuvvetleri ile iş birliği yapacağının altını çizdi.

İngiltere Savunma Bakanlığı, Kasım 2021'de Polonya'nın Belarus sınırındaki göçmen krizine mühendislik desteği kapsamında İngiliz Silahlı Kuvvetlerinden 100 personeli görevlendirmişti.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak de İngiliz ordu mühendislerinin Belarus sınırda Polonyalı meslektaşlarıyla "keşif" görevine başladıklarını belirterek, askerlerin, Polonya-Belarus sınırındaki çitin güçlendirilmesinde iş birliği yapacağını kaydetmişti.

ALMANYA, LİTVANYA’YA ASKER GÖNDERECEK

Almanya, Doğu Avrupa’daki NATO birliklerine takviye için 350 asker gönderecek. Alman askerlerinin şubat ortasında Litvanya’ya gitmesi planlanıyor.

ABD’NİN RUSYA’YA KARŞI GÖNDERDİĞİ ASKERLER HEDEFE ULAŞTI!

ABD’nin Rusya’ya karşı NATO’yu desteklemek amacıyla gönderdiği askeri birliklerden ilki Polonya’ya geldi.

ABD, Polonya ve Almanya'ya 2 bin Asker göndereceğini ve Almanya'da konuşlu bin askerin Romanya'ya kaydırılacağını açıklamıştı. ABD’nin Polonya'da hem NATO hem de ikili anlaşmalar neticesinde konuşlanmış yaklaşık 4 bin 500 askeri bulunuyor.


KAYNAK: AA

Editör: TE Bilisim