MİT, Suriye sınırındaki bombalı eylemlerin sorumlusu PKK/YPG’li terörist Hebat Gever kod Süleyman ORHAN’ı etkisiz hale getirdi.
PKK/YPG mensubu Süleyman ORHAN’ın son olarak, Şanlıurfa/Akçakale sınır hattında askeri aracın geçişi sırasında el yapımı patlayıcının 8 Ocak 2022’de infilak ettirilmesi olayının talimatını verdiği öğrenildi.
Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre;
- 08.01.2020’de Resulayn’da 4,
- 16.01.2020’de Tel Abyad-Suluk beldesinde 3,
- 10.12.2020’de Resulayn’da 2 Türk askerinin şehit edildiği saldırıların talimatlarını veren kişi de PKK/YPG’li Süleyman ORHAN’dı.

MİT, saha istihbaratı ile yerini belirlediği terörist Süleyman ORHAN ve korumasını Amude bölgesinden ülkemize yönelik yeni bir eylem planlaması yaptığı esnada etkisiz hale getirdi.

Uzmanlar, PKK/YPG mensubu Hebat Gever kod Süleyman ORHAN’ın etksizi hale gelmesiyle PKK’Nın Suriye’deki istihbarat yapılanması ile eylem gücüne çok önemli bir darbe vurulduğunu belirtiyorlar.

Diğer taraftan PKK/YPG’nin; Hebat Gever’in Haseke’de DEAŞ ile mücadele sırasında öldüğüne dair yalan haber yaptırdığı, bununla Batılı Ülkelerin kamuoyunda popülerlik kazanmaya amaçladığı da bildiriliyor.

KAYNAK: AA

Editör: TE Bilisim