Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının ardından Türkiye’ye yönelik açıklamalarda bulundu.

“RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN ENGEL DEĞİL”

Söz konusu süreç nedeniyle Rusya-Türkiye ilişkilerinin zedelenmeyeceğinin altını çizen Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna konusundaki görüş ayrılıkları, Rusya-Türkiye ilişkileri için engel değil.” dedi.

"HER ZAMAN DİYALOĞA HAZIRIZ"

Peskov'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Doğal olarak Rusya her düzeyde temaslara açık. Rusya - Ukrayna arasındaki diplomatik ilişkilerin kesilmesi bizim açımızdan istenmeyen bir durum olur. Biz, her zaman Kiev’le diyaloğa hazırız."

YAŞANAN SON GELİŞMELER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzalamıştı. Rus ordusu, kararın ardından bölgeye konuşlandırılmıştı.

Gelişmelerin ardından tüm dünyadan Rusya'ya tepkiler gelmiş Dışişleri Bakanlığı da , "Rusya’nın Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri’ni tanıma kararını kabul edilmez buluyoruz ve reddediyoruz" açıklamasını yapmıştı.

Konuya ilişkin bir açıklama bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarafları sağduyu ve uluslararası hukuka riayete çağırarak, "Biz Rusya’nın kararının kabul edilmez olarak değerlendiriyoruz." demişti.

Editör: TE Bilisim