Rusya’nın işgal ettiği Ukrayna’da bombaların renk ayrımı yapmadığını dünya bir kez daha gördü. Günahsız çocuklara bile göz ve ten rengine göre ağlayan Batı’nın ikiyüzlülüğü yeniden tescillendi. Savaşın vurduğu şehirlerde yollara düşen 500 bin çocuk için timsah gözyaşları döken Batı, Islam coğrafyası için bu kadarını bile esirgedi. Türkiye ise renk, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın “Hepsi bizim çocuklarımız” diyerek kıtaları aştı ve 192 ülkede mazlumlara kol kanat gerdi.

500 BİN ÇOCUK YOLLARA DÜŞTÜ

BIRLEŞMIŞ Milletler verilerine göre, Rus bombalarının vurduğu Ukrayna’da sadece 24 Şubat-3 Mart tarihleri arasında bir milyon 209 bin 976 insan mülteci konumuna düştü. Büyük bölümü Avrupa’ya sığınan Ukraynalı mültecilerin pek çoğuna da Türkiye kucak açtı. Savaşın en büyük mağdurları ise çocuklar oldu. UNICEF, son 7 günde evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı çocuk sayısını 500 bin olarak duyurdu

TÜRKİYE HERKESTEN ÖNCE GİTTİ

BATI’nın savaş tamtamları çalarak Rusya canavarının önüne attığı Ukrayna’da yaşanan dram karşısında ilk harekete geçen ülke Türkiye oldu. Bugüne kadar Doğu-Batı ayrımı yapmaksızın 192 ülkeye 8 milyar dolarlık insani yardım götüren Türkiye, dünyada birinci sırada yer alıyor. Savaş mağduru milyonlarca insana gıda, barınma, giyim, sağlık ve eğitim ihtiyaçlarının yanı sıra psikolojik destekler de veriliyor.

***
Gidecek başka kapı yok

BATI, Ukrayna için bile kılını kıpırdatmazken sadece söylemlerine yansıyan vicdan cümlelerinde ise çocuklara mavi gözlü oldukları için üzüldüklerini itiraf ediyor. Batı, timsah gözyaşı bile olsa Ukrayna için ağlama sırasına girerken bu durum İslam ülkelerinin yıllardır kuramadıkları birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu da gösteriyor. Ukrayna, hem 84 milyona hem İslam coğrafyasına “Bizim bizden başka dostumuz yok” gerçeğini bir kez daha hatırlattı.

***
Batı kör, sağır, dilsiz kesildi

  • SURİYE
    4Suriye’de ateşkese rağmen sivillere yönelen saldırılar devam ediyor. Bu kare henüz 4 bir hafta önce çekildi.
  • PAKİSTAN
    Daha iki gün önce Pakistan’da cuma namazı kana bulandı. Kimisi bir kadının eşi, kimi çocukların babası tam 56 kişi öldü.
  • HİNDİSTAN
    Hindistan’da kız çocukları başörtüleri yüzünden sopayla kovalandı.
  • FİLİSTİN
    Filistin’de işgalcilerin körpecik çocukların yüzüne attığı mermiler, 12 yaşındaki Filistinli kızın çenesini kırdı... Aynı hafta 13-15 yaşlarındaki çocuklar katledildi.

-

Editör: TE Bilisim