Brent petrol fiyatı (10 Mart 2022) ne kadar? Brent petrol varil fiyatı düştü mü? Soruları sıkça araştırılmaya başlandı. Uluslararası piyasada petrol fiyatların son durumu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Rusya Ukrayna savaşı ile birlikte brent petrol fiyatlarında yaşanan artış sürüyor. İşte tüm merak edilenler haberimizde.

BRENT PETROL FİYATI (10 MART 2022) NE KADAR?

Petrol fiyatları, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) petrol üretimini yükseltme sözü vermesiyle dünkü yüzde 12 düşüşünün ardından bugün dalgalı bir seyir izliyor.

Brent petrol, düne göre yaklaşık yüzde 2'lik artışla 113 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrol fiyatları Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla birlikte ABD Başkanı Joe Biden'ın ABD'nin Rusya'dan petrol, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ve kömür ithalatını yasakladıklarını açıklamasıyla ile dün 130 doların üzerine çıktıktan sonra sert bir şekilde gerilemişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Washington Büyükelçisi Yousef el Otaiba'nın, petrol üretim artışlarını desteklediklerini ve OPEC+ koalisyonunun daha yüksek üretim seviyelerini düşünmeye teşvik edeceklerini açıklamasıyla piyasalarda dün hızlı bir düşüş yaşanmıştı.

BRENT PETROL VARİL FİYATI DÜŞTÜ MÜ?

Rusya-Ukrayna savaşının çıkmasıyla Brent petrolün varil fiyatı 130 dolara kadar tırmandı. Ancak Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Antalya Diplomasi Forumu marjında yarın Türkiye'de yapacakları görüşme üzerine petrolde yaşanan arz endişeleri hafifledi. Böylece brent petrol uluslararası piyasalarda 110,77 dolara düştü.

Öte yandan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, Antalya Diplomasi Forumu marjında yarın Türkiye'de yapacakları görüşmenin fiyatlardaki hareketlilikte etkili olduğu değerlendiriliyor.

Petrol fiyatlarında, piyasa yatırımcılarının Rus petrol arzında kesinti yaşanacağına ilişkin endişelerinin hafiflemesi ve Uluslararası Enerji Ajansı'nın üye ülkelerin acil durum rezervlerinden piyasaya daha fazla petrol sunmaya hazır olduklarına ilişkin haberler ile gün içinde geri çekilmeler görülmüştü.

Editör: TE Bilisim