Rusya'ya, Ukrayna'yı işgaliyle birlikte tüm dünyadan yaptırım yağmaya devam ediyor. Dünya çapındaki birçok büyük şirket ülkeden çekilirken hükümetler de ağır ekonomik tedbirlerle Rusya'yı çökertmeye çalışıyor. Facebook ve Instagram ise yeni bir karar alarak Rusya'yla olan mücadeleye bambaşka bir cephe açtı ve bugüne kadar pek görülmemiş bir adım attı.

Rusya ve Ukrayna savaşında 16’ıncı güne girdik. Rus güçlerinin sivil yerleşimlere saldırıları devam ederken taraflar Antalya’da bir araya gelip diplomatik çözüm arayışlarında bulundu. Bu görüşmelerden ateşkes kararı çıkmazken Rus güçleri Kiev’e doğru ilerleyişine yeniden başladı.

Dünya devletleri ise Rusya’ya karşı yaptırım kararları almaya ve ülkeyi ekonomik çıkmaza sokarak direnişini kırmaya çalışmaya devam ediyor. Büyük şirketler de bu yaptırımların bir parçası olarak birer birer ülkeden çekiliyor. Öte yandan Rusya’nın insanlığa karşı işlediği suçlarla ilgili olarak alınan kararlardan en dikkat çekici olanlardan biri sosyal medya devi Facebook’tan geldi. Instagram’ın da sahibi olan şirket bu iki platformda Rusya’ya yönelik nefret söylemleri bir süreliğine de olsa serbest bıraktığını açıkladı.

Editör: TE Bilisim