Hindistan bugün yaptığı açıklamada Pakistan'a yanlışlıkla füze attığını duyurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, 9 Mart'ta yaşanan olayın “teknik bir hatadan kaynaklandığı” belirtildi. Füzenin rutin bakım çalışmaları sırasında yanlışlıkla ateşlendiği kaydedildi.

Olay nedeniyle çok üzgün olduğunu belirten Hindistan hükümeti, füzenin Pakistan'daki bir alana düştüğünü ancak can kaybı yaşanmadığını bildirdi.

SİVİL BÖLGEYE DÜŞTÜ

Yerel basındaki haberlere göre, Pakistan Ordusu Sözcüsü Tümgeneral Babar İftikhar, Ravalpindi'de yaptığı basın açıklamasında, Hindistan'a ait uçan bir nesnenin Pakistan hava sahasını ihlal edip Pencap eyaletindeki Mian Channu şehrine düştüğünü belirterek, "Süpersonik uçan bir nesneydi, büyük ihtimalle füzeydi fakat kesinlikle silahsızdı." açıklamasını yaptı.

İftikhar, söz konusu nesnenin düştüğü bölgede sivil mülklere zarar verdiğini belirterek, herhangi bir can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Cismin izlediği yolun ticari hava yolları tarafından da kullanıldığına işaret eden İftikhar, çok sayıda uluslararası ve iç hat uçuşunun yanı sıra insan hayatının da tehlikeye atıldığını vurguladı.

İftikhar, "Pakistan, bu alçakça ihlali güçlü şekilde protesto ediyor ve gelecekte bu tür olayların tekrarlanmasına karşı uyarıda bulunuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Editör: TE Bilisim