Taner Timur / Özel Haber - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun önceki gün Diyarbakır annelerini ziyaret ettiği yönündeki asılsız haberlere üst üste tepki yağdı. Kılıçdaroğlu’nun yapması gerektiği gibi evlat nöbetini sürdürdükleri çadıra gelmediğine dikkati çeken HDP Diyarbakır İl Başkanlğı önünde omuz omuza mücadele veren aileler de basın açıklaması yaparak Kılıçdaroğlu’na ve partisine tepki gösterdi. Diyarbakır öğretmenevinde Kılıçdaroğlu ile görüşen Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer ise, Diriliş Postası’na konuşarak görüşmenin kamuoyundan saklanan taraflarını anlattı.

“BİR ALGI OLDUĞUNU ÖĞRENDİK”

Anne Ayşegül Biçer kendisini HDP İl binası önüne davet etmek için gittikleri görüşmeye ilişkin “Kemal Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır öğretmenevine sözde aileleri ziyaret etme amacıyla gelmesinin ardında büyük bir algı ve kumpasın olduğunu öğrendik.” dedi. Gazetemize konuşan Biçer, “aileler onu protesto etmek amaçlı odasına çıktı. Aileler ben, eşim ve ailelerden Celil Bektaş’ı Kılıçdaroğlu’nun yanına göndererek, “onunla görüşmek istemediklerini” iletmemizi istediler. Bende Kılıçdaroğlu’na buranın görüşme yeri olmadığını ve ailelerin de burada kendisiyle görüşmek istemediklerini ilettim. Yüreğiniz yetiyorsa ve ailelerin derdini dinlemek istiyorsanız HDP İl Binası önüne gelirsiniz dedim” ifadelerini de kullandı.

FOTOĞRAFLAR SERVİS EDİLDİ

Biçer tepkilerini ortaya koymak için gittikleri ayaküstü görüşme esansında çekilen fotoğraflarla kamuoyuna algı oluşturulduğuna dikkati çeken Biçer sözlerini şöyle sürdürdü: “O sırada birkaç fotoğrafımızı çekip Diyarbakır annelerinin sorunlarını dinledik diye servis ettiler. Hiçbir şekilde bir sohbet bile etmedik, sorunlarımızı da dinlemedi. Sadece ona burada görüşmek istemediğimizi ve HDP’nin önünde görüşmek istediğimizi ilettik. CHP zihniyetinde böyle bir cesaretin olmadığını, anneler üstüne çok büyük oynadıklarını ve bir kez daha terör örgütü PKK ile bir olduğunu gördük. Ne yazık ki, görmeye devam ediyoruz. Burdan bir kere daha söylemek istiyorum ki, Diyarbakır anneleri ve babaları olarak sizin oyunlarınıza gelmeyeceğiz, sonuna kadar hakkımızı savunacağız. Siz de dostlarınızla aranıza mesafe koymayı öğreneceksiniz.”

CHP’li Toprak’tan tehdit!
CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak’ın, Diyarbakır annelerinden Ayşegül Biçer’i tehdit ettiği ortaya çıktı. Ayşegül Biçer, CHP’li Erdoğan Toprak’ın kendisini tehdit ettiğini Diriliş Postası’na anlattı. Biçer, Kılıçdaroğlu’nun öğretmenevinde ki Diyarbakır anneleriyle görüşme talebi öncesi öğretmenevine giderek aileleri Kılıçdaroğlu ile görüşmeye ikna etmeye çalışan CHP’li Erdoğan Toprak’ın, kendisine “Devlet senin önünü kesiyor, sende annelerin önünü kesiyorsun, al kocanı git buradan” sözleriyle tehditler savurduğunu söyledi. Biçer, bu sözler üzerine “Ben burada Diyarbakır annelerinin sesiyim, PKK benim düşmanımdır ve bitmeden buradan ayrılmayacağım” ifadelerini kullanmasının ardından, CHP’li Toprak’ın “Bizimle iyi geçinin, CHP iktidar olunca veya ben Bakan olunca pişman olmayın” tehdidinde bulunduğunu belirtti.
Editör: TE Bilisim