DGS başvuruları 2022 yılında da yoğun ilgi görüyor. Dikey Geçiş Sınavı bu yıl temmuz ayında düzenlenecek. Adaylar ÖSYM tarafından yayımlanacak olan DGS başvuru kılavuzuna göre işlemlerini tamamladıktan sonra sınava 3 Temmuz'da girecekler. Peki, DGS sınav başvuruları başladı mı 2022? Dikey Geçiş Sınavı başvurusu nasıl yapılır? İşte DGS başvuruları hakkında bilgiler

DGS SINAV BAŞVURULARI BAŞLADI MI 2022?

DGS 2022 başvuruları 13 Mayıs tarihinde başlayacak ve 23 Mayıs’a kadar devam edecek. Geç başvurular 31 Mayıs tarihinde yapılacak.

DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde düzenlenecek. Sonuçlar 12 Ağustos tarihinde açıklanacak.

DGS’de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15’te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden yapabileceklerdir.

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2020-DGS Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim