Ceyhun Aşirov / Özel Haber 

24 Şubat’ta Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi başlatan Rusya, saldırılarını sürdürmek adına gerekçe üretmeye devam ediyor. Daha önce Suriyeli muhaliflerin “Kimyasal silah” ürettiğini öne sürerek muhaliflerin kontrolündeki bölgelere, hedef gözetmeksizin saldırılar düzenleyen Rusya, benzer bir adımı da Ukrayna’da atacağının işaretlerini verdi.

BMGK’DA GÜNDEME GELDI

Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, Rusya Savunma Bakanlığı’nın “ Kiev, Harkov,Odessa laboratuarlarında” yürütülen projelerin detaylarına ulaşıldığı duyuruldu. Rusya’nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia da BMGK’da düzenlenen oturumda söz konusu iddialara ilişkin detayları paylaştı.

“30 LABORATUAR TESPIT ETTIK”

“Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın veba, şarbon, tularemi, kolera ve diğer ölümcül hastalıkların patojen özelliklerini geliştirmeyi amaçlayan son derece tehlikeli biyolojik deneylere ev sahipliği yapan en az 30 biyolojik laboratuardan oluşan bir ağ geliştirdiğini doğrulayan belgelere ulaştı” diyen Nebenzia, söz konusu merkezlerin ABD tarafından finanse edildiğini ve denetlendiğini öne sürdü.

“ÖLÜMCÜL VIRÜSLER ÜRETIYORLAR”

Kiev, Harkiv ve Odessa’daki laboratuarlarda Kuş Giribi ve influenza üzerine çalışmaları yapıldığını belirten Nebenzia, Savunma Bakanlığı’nın söz konusu enfeksiyonların göçmen kuşlar aracılığıyla yayma olasılığı üzerinde durduğunu söyledi. Ukrayna’yı 2014 yılından beri takip ettiklerini ve son dönemde kızamıkçık, difteri, tüberkiloz vakalarında artış yaşandığını, kızamık vakalarının 100 kat arttığını, çocuk felci riskinin arttığını belirten Nebenzia, domuz gribinden ölümler yaşandığını ve 2019’da vebaya benzer semptomlar gösteren bir çeşit hastalığın ortaya çıktığını iddia etti.

Editör: TE Bilisim