İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye Gençlik Vakfı’ndan (TÜGVA) hukuka aykırı şekilde ele geçirilen verilerin tahrif edilerek sosyal medyada yayınlanmasıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, TÜGVA “mağdur”, 24 Kasım 2021'de tutuklanan Ramazan Aydoğdu ve 22 Kasım 2021'de hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Cihan Yücel ise “şüpheli” olarak yer aldı.

“VERİLER TAHRİF EDİLDİI”

İddianamede, sanık Aydoğdu’nun TÜGVA’dan ele geçirdiği verilerde değiştirme yaptığının bilirkişi raporuyla tespit edildiği belirtildi. Ayrıca verilerde ekleme ve çıkarmalar yapılıp tamamen değiştirilerek sosyal medyada yayınlandığı bilgisine yer verildi. İddianamede, paylaşımların sadece Ramazan Aydoğdu’nun açtığı sahte hesaplar yoluyla yapılmadığı da vurguladı. Aydoğdu'nun irtibatlı olduğu Cihan Yücel adlı kişinin hesabı aracılığıyla da sosyal medyada yayıldığı hatırlatıldı. Bu doğrultuda Yücel’in de yargılanması istendi.

10 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Ramazan Aydoğdu'nun, zincirleme şekilde “bilişim sistemindeki verileri bozma yok etme, erişilmez kılma, sisteme veri yerleştirme vb” suçundan 9 aydan 4 yıl 6 aya ve zincirleme şekilde “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan da 3 yıldan 6 yıla olmak üzere toplam 3 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi. Firari şüpheli Cihan Yücel'in ise zincirleme şekilde “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Editör: TE Bilisim