Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne iştirak etmek ve zirve kapsamında ikili temaslarda bulunmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de gitti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirvede Ukrayna'da barışın sağlanmasına yönelik Türkiye'nin çabalarını paylaşacak.

Cumhurbaşkanı'nın ABD Başkanı Joe Biden da dahil olmak üzere birçok liderle görüşmesi bekleniyor.

MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, Brüksel'deki ikili temasları kapsamında Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİLDİ

Erdoğan ile Macron'un görüşmesi sonrası ülke liderleri, NATO karargahında bir araya gelerek aile fotoğrafı çekildi.

TÜRKİYE VE ERDOĞAN'IN ÇABALARINI TÜM ÜLKELER TAKDİR EDİYOR

Öte yandan Türkiye ; Ukrayna- Rusya Savaşı'nın başladığı 24 Şubat'tan bu yana iki ülke arasında aktif bir diplomasi çalışma yürüttü. Savaşın başlamasından bu yana Ukrayna ile Rusya arasındaki en üst düzey görüşme 10 Mart'ta Antalya'da yapıldı. Rusya ve Ukrayna Dışişleri Bakanlarının bir araya geldiği görüşme Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşmişti. Çavuşoğlu'nun da katılımıyla 3'lü formatta gerçekleşen toplantı, savaşın başladığı günden bugüne kadar iki ülke arasında yapılan en üst düzey görüşmeydi.

Tüm bunlar gerek içeride gerekse dışarıda gözlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a dönmesine yol açtı . Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de 3 Mart tarihinde farklı ülkelerden basın kuruluşlarına yaptığı basın toplantısında, Erdoğan'ın güçlü bir lider olduğunu ve onun arabuluculuğuna güvendiğini belirtmişti.

Erdoğan'ın, Rusya ile Ukrayna arasında barışın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu çabalar da malumunuz. Avrupa'dan birçok devlet başkanı Türkiye'ye gelerek Erdoğan'ın adımlarını takdir etmişti.

Editör: TE Bilisim