Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar geçtiğimiz günlerde gelmişti. Buna göre, otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi yani OGS sona eriyor. OGS'si olan vatandaşların 31 Mart'a kadar Hızlı Geçiş Sistemi HGS'ye geçmesi gerekiyor. OGS'den HGS'ye geçiş son gün ne zaman? OGS'den HGS'ye geçiş nerden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

OGS'DEN HGS'YE GEÇİŞ SON GÜN NE ZAMAN?

800 bin kişinin geçmesi beklenen HGS sistemine nasıl geçileceği ve izlenecek adımlar vatandaşlarla paylaşıldı.

Bugün itibarıyla son 7 günün kaldığı Otomatik Geçiş Sistemi'nde 31 Mart'a kadar kapatılmamış OGS cihazları, bu tarihten sonra iptal edilecek.

KGM'nin Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre, 31 Mart'ta otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) sona erecek ve Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) dönemi başlayacak.

OGS'DEN HGS'YE GEÇİŞ NERDEN, NASIL YAPILIR?

Milyonlarca vatandaş Hızlı Geçiş Sistemi HGS'ye nasıl başvuracağını merak etmeye başladı.

HGS başvuruları, PTT, anlaşmalı bankalar, bankaların online şubeleri ve HGS satış noktalarından yapılabilir. PTT ya da banka şubelerinden başvuru yapılabilmesi için araç ruhsatının ve kimliğinizin yanınızda olması gerekir. PTT ya da banka şubelerinde doldurmanız gereken kısa bir form bulunur. Bu formu doldurduktan sonra ruhsat ve kimliğinizle birlikte görevliye vererek başvuru işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Eğer online olarak başvuru yapacaksanız, müşterisi olduğunuz bankanın online şubesine girip, başvuru adımlarını takip ederek gerekli bilgileri doldurabilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

Editör: TE Bilisim