KPSS 2022/5 tercih sonuçları son dakika gelişmeleri adayların gündeminde. ÖSYM duyurularını takip eden adaylar, Sağlık Bakanlığı 10 bin personel alımı tercihlerini gerçekleştirdi. Sırada sonuçlar var. KPSS-2022/5 Tercih Kılavuzu ile belirlenen tarihlerle gözler nisan ayına çevrildi. 22 Mart 2022 tarihinde biten tercihler için " Sağlık Bakanlığı KPSS 2022/5 tercih sonuçları ne zaman? ÖSYM Sağlık Bakanlığı tercih sonuçları hangi tarihte açıklanacak?" sorusu yanıt arıyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte personel alımına dair detaylar…

SAĞLIK BAKANLIĞI KPSS 2022/5 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığı personel alımı sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. Son atamalarda tercihler 16-22 Aralık 2021 tarihinde alınmış, 27 Aralık’ta sonuçlar açıklanmıştı. Bu bilgilere göre tercih sonuçlarının 1 hafta içerisinde açıklanması ön görülüyor.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Yerleştirme bilgileri, yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasından adaylara ve kamuoyuna açıklandıktan sonra ÖSYM tarafından ilgili kuruma elektronik ortamda verilecektir. Yerleştirme sonuçları ile ilgili olarak adaylara ve kurumlara postayla herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

ÖSYM SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH SONUÇLARI HANGİ TARİHTE AÇIKLANACAK?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinden öğrenebilecek.

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı yerleştirme sonuçlarına ilişkin açıklaması şöyle:

15-22 Mart tarihleri arasında tercihlerini aldığımız KPSS 2022/5 Sağlık Bakanlığının 10 bin sözleşmeli pozisyonlarına yerleştirme sonuçları sonuc.osym.gov.tr adresimizde açıklanmıştır. Sonuçların sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim.
Editör: TE Bilisim