Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, TVNET'te katıldığı programda, bir dönem FETÖ'nün ışık evlerinde kaldığını söyledi.

"8-9 AY FETÖ'NÜN IŞIK EVLERİNDE KALDIM"

"O zamanlar adı ışık evleri değildi" diyen Avcı, "8-9 aylık bir öğretim döneminde kaldım. O zamanlar FETÖ'nün adı yeni yeni duyuluyordu" ifadelerini kullandı.

"ONA 'KENDİ İŞİNİZE BAKIN' DEDİM"

FETÖ elebaşı Gülen'in adının o dönem sıradan bir isim gibi olduğunu söyleyen Avcı, "Daha sonra 28 Şubat döneminde benim tutuklanıp tahliye olmam sonrası onların Üsküdar'daki dershanesinde bir görüşmemiz olmuştu. Hatta o konuşmada ona 'Siz kendi işinize bakın' dedim. Onlara üstten bakan bir tavırla konuştuğum için de rahatsız oldular" diye konuştu.

"ÇOCUKLARIM DA FETÖ OKULLARINDA OKUDU"

Çocuklarının onların okullarında okuduğunu söyleyen Avcı, "Kaliteli bir eğitim veriyordu. 28 Şubat döneminde 'korktu' demesinler diye çocuklarımı okullarından çekmedim" dedi.

DEMİRTAŞ'I SAVUNDU

Canlı yayında HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna itiraz eden Avcı, 6-8 Ekim Olayları sırasında yandaşlarını sokağa döken ve 53 kişinin katlinden sorumlu olan Demirtaş'ı savundu. Avcı, "Parlamentoda her türlü düşünceyi savunabilir. Bir örgütle organik bağı olmadığı sürece, konuşmalarından sorumlu tutulamaz. Vekiller her türlü siyasi dokunulmazlıklara sahiptirler, fiili olarak örgütler bağlantıları olmadığı sürece tutuklanmaları hukuka aykırıdır. Evrensel hukuka aykırıdır. Fikirlerden dolayı kimse sorumlu olmamalı. Türkiye bunlara fatura kesiyor" dedi.

"KONUŞMA FİİLE DÖKÜLMEDİ"

Demirtaş'ın fikir özgürlüğü nedeniyle içeride olduğunu öne süren Avcı, 6-8 Ekim Olayları öncesi yapılan çağrı ile ilgili, "O bir konuşma, fiilen bir şey değil. Ceza kanununda da vardır bu. Her alanda konuşabilirler görevleri bu. Tüm insanların fikirleri nedeniyle suçlu olmaması lazım" ifadelerini kullandı.

"GÜLEN DE Mİ MASUM?"

Demirtaş'ın eline silah almadığını savunan Avcı, "Gülen de eline silah almadı o da mı masum" sorusuna "FETÖ darbenin şefidir. Daha büyük bir suçu yok ama eldeki belgeler fiilen gösteriyor. Demirtaş ile o çok farklı şeyler. O ayrı bir şey bu örgüt daha önce kumpaslar yaptı. Onun yaptığı bütün kumpasları örgüt yönlendirdi" ifadelerini kullandı.

"' PKK SİZİ TÜKÜRÜĞÜYLE BOĞAR' DİYEN DE YARGILANMAMALI"

HDP'li Abdullah Zeydan'ın "PKK sizi tükürüğüyle boğar" cümlesi sorulan Avcı, "Ne konuştu bilmiyorum ne olursa olsun vekil hakkında dava açılmaması gerekir" diye konuştu.

"PKK'LI TERÖRİSTLER DAVALARINDA SAMİMİ"

"PKK'lı teröristlerin psikolojisi çok normal değil, saygı duyuyorum" sözlerine de açıklık getiren Avcı, şunları söyledi:

"O örgüt mensubu insanlar kendi davalarına samimiyet gösteriyorlar. Aynı şeyi devletteki mensupların da devlet memurları nasıl yetiştiriliyor diye kıyasladım. Cemaat çevreleri her şey hakkında dava açtılar. Bu olayla ilgili dediler ki örgütü övüyor. Ben örgütü övmedim eğitim faaliyetlerini kıyasladım. Böyle davasına inanmalı samimiyetle inanmalı dedim. Hatta kitabın manası şu benim büyük temam şunu söyler; Bir Simon'un bir Haliç'in hikayesi var. Kendilerine öğretilen doğruyu savunuyorlar."

Editör: TE Bilisim