Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü'nün il genelinde yaptığı fiyat denetiminde zam fırsatçıların yeni taktiği ortaya çıktı. Yapılan denetimlerde bazı parekendeciler ve tedarikçilerin marketlerdeki 5'er kiloluk şekerleri toplatıp daha yüksek fiyattan sattıkları belirlendi.

Samsun Valiliği Ticaret İl Müdürlüğü, haksız fiyat artışları ve stokçuluk ile fiyat etiketlerine yönelik denetimlerini ilgili kanunlar uyarınca il genelinde gerek resen gerekse vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine aralıksız sürdürüyor. Ticaret İl Müdürlüğü'nce yapılan denetimlerde bazı tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından 5'er kiloluk toz şekerlerin marketlerden toplatılıp daha yüksek fiyatlardan satıldığına dair tespitler yapıldı, haklarında tutanak tutuldu.

TİCARET BAKANLIĞI DEĞERLENDİRECEK

Piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan tedarikçi ve perakende işletmelere ait tutanaklar değerlendirilmek ve gereği yapılmak üzere Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'na intikal ettirildi.

100 BİN LİRADAN 2 MİLYON LİRAYA KADAR CEZA

6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'un Ek-1'inci maddesinin ikinci fıkrası çerçevesinde piyasada darlık oluşturucu, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozucu faaliyetler ile tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyici faaliyetlerde bulunan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelere Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nca 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası uygulanıyor.


KAYNAK: İHA

Editör: TE Bilisim