24 Şubat'tan beri devam eden Rusya- Ukrayna savaşında Rus askerlerinin savaş suçları işlediğine dair iddialar uluslararası kamuoyunun gündemini meşgul ederken Batı medyasından kan donduran görüntüler geldi.

İNFAZ ANI KAMERADA

7 Mart'ta drone kamerasının kaydettiği görüntülerde Kiev'den otomobille kaçmaya çalışan bir çiftin infaz edildiği anlar ortaya çıktı. Görüntülerde aracıyla giden adam daha sonra otomobilini kenara çekiyor ve hemen araçtan çıkarak ellerini havaya kaldırıyor.

Videoda, birkaç dakika sonra adamın cansız bedeni aracın önünde yatarken siyah kıyafetli insanlar görülüyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Rusya'nın bölgedeki saldırıları ile ilgili soruşturma başlattığına dikkat çeken İngiliz medyası yaşamını yitiren adam ve eşinin isimlerini de açıkladı.

OĞULLARINI DA ÖLDÜRDÜLER

Maksim Iowenko ve eşi Ksjena'nın öldürüldüğünü aktaran BBC, 10 sivil araçlık konvoya saldırı düzenlendiği belirtildi. BBC'nin haberinde, araçta çiftin 6 yaşındaki oğlunun da öldürüldüğü yer aldı.

GÖRGÜ TANIĞI KONUŞTU

Ukrayna'nın Bugatti drone birliğinin çektiği görüntülere tanık olan yaşlı kadının, "Maksim ölmeden önce araçta bir çocuk olduğunu söyledi ama onu vurdular" dediği öğrenildi.

Editör: TE Bilisim