Yayın ihalesinde beIN Sports'un en büyük rakibi konumundaki Saran Group'a bağlı haber sitesi Ajansspor'a göre; beIN, daha önce toplamda yıllık 2.1 milyar lira olan teklifini 2 milyarın altına düşürdü. Çünkü kulüpler ihalenin 1 yıllık olmasını talep etti. beINSports da bunun üzerine daha önce toplamda yıllık 2.1 milyar lira olan teklifini 2 milyarın altına düşürdü. 3 yıllık anlaşma isteyen beINSports, ihale şartnamesi dışında tutulan ligin isim sponsorluğu içinse "İlk sezon 500 milyon lira veririm. Sonraki 2 yıla karışmam" dedi.

SARAN GROUP İHALEDEN ÇEKİLDİ Mİ?

Ajansspor, Saran Group'un ihaleden çekildiği haberini yalanladı. Haberde şu ifadeler kullanıldı:
"Saran Group, TFF Yayın İhalesi şartnamesine harfiyen uydu. Teklif aşamasında diğer firmanın yapmadığını yaparak teminatını yatırdı. Ardından imzaya davet edildiği 5 paket için de ayrıca teminatını ödedi. Buna karşın TFF'den olumlu veya olumsuz bir yanıt alabilmiş değil. Kurum, sabırla beklemesini sürdürüyor."

NİHAT ÖZDEMİR'İN İSTİFASI SÜRECİ ETKİLEDİ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve çok sayıda yöneticini kısa süre önce istifa etmesi yayın ihalesi sürecini de olumsuz etkiledi.

Henüz ihale tamamlanmadan TFF'de yaşanan deprem nedeniyle beIN Sports'un strateji değiştirdiği iddia ediliyor. TFF'ye Haziran'daki seçime kadar Servet Yardımcı vekaleten başkanlık edecek

Editör: TE Bilisim