Amerikan televizyon kanalı CNN, Türk SİHA'larıyla ilgili özel bir haber hazırladı. Çekimler İstanbul'daki Baykar üretim tesislerinde yapıldı.

Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı Kızılelma'dan da bahsedildi ancak odak noktası Bayraktar TB2 SİHA'larıydı. CNN'in özel haberinde Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile yapılan özel röportaja da yer verildi. Haberde, Bayraktar TB2 SİHA'larının Libya va Karabağ'da savaşın yönünü değiştiren unsurlar olduğuna da dikkat çekildi. 

Selçuk Bayraktar CNN'den Jomana Karadsheh'e yaptığı açıklamada TB-2'lerin ana sınıf taktiksel bir bir İnsansız Hava Aracı olduğunu söyledi, "yapması gerekeni, yapılması için geliştirildiği işi yapıyor" dedi. Bayraktar TB-2'nin son olarak Ukrayna'da elde ettiği başarılı grafik ile ilgili şunları söyledi: "İnsanların hayatlarını kurtarmakla övünmek istemiyorum, insanlar kendilerini hayatlarını riske atıyor ve vatanlarını yasadışı bir işgale karşı koruyorlar. Bu cesur Ukrayna halkının ve liderliğinin yaptığı bir şeydir. Elbette teknolojiye, bilgiye, yüksek teknolojiye ve kendi yerli savunma kapasitesine ihtiyacınız var. İnsanların hayatlarının tehlikede olduğu ve çocukların, sivillerin bile öldüğü bir yerde bunu herhangi bir teknoloji ile karşılaştırmak istemiyorum."

"DİRENİŞİN SEMBOLLERİNDEN BİRİ"
Ukraynalılar'da Bayraktarların bu kadar popüler ve sembol hale gelmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Selçuk Bayraktar "TB-2 bence direnişin sembollerinden biri ve onlara umut veriyor" açıklamasın yaptı.

Editör: TE Bilisim