Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem başta Adıyaman olmak üzere çevre illerden de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, saat 17.02'de ve 6,72 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Malatya depremine dair ilk açıklama Malatya Valisi Aydın Valisi Baruş'tan geldi. Baruş şu an için her hangi olumsuz bir durumun olmadığını söyledi. Baruş, "Sahada araştırmalarımıza devam ediyoruz. Çok şükür şu an için bir can kaybı almadık. Sadece bir mahallemizde evde hasar oluştuğu bilgisi geldi. İl merkezinde de hissedildi." dedi.

"SAHA TARAMASI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki depreme ilişkin olumsuz bir ihbarın alınmadığını ve saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

EKİPLER SEVK EDİLDİ

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık da depreme dair açıklama yaptı. Kınık “Kızılay Afet Ekiplerimizi bölgeye sevkediyoruz. Hasarlı binalar varsa çıkalım ve yetkililerin gelmesini bekleyelim.” dedi.

"SÜRECİ YAKINDA TAKİP EDİYORUZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Pütürge ilçesinde yaşanan 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından İl Müdürlüğü ekiplerinin incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk edildiğini bildirdi. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun."

Editör: TE Bilisim