Trump yaptığı yazılı açıklamada, "Pennsylvania eyaleti, zeki ve çok iyi bilinen doktor Mehmet Öz ABD Senatosuna seçerek Amerika'yı korumak için çok iyi bir fırsata sahip." ifadesine yer verdi.

Öz'ün ön seçimlerden başarıyla çıkacağını belirten Trump, "Ülkemize akla hayale gelmez zararlar verme peşinde olan radikal solcu Demokratlara karşı Mehmet Öz genel seçimleri kazanabilme şansı yüksek bir kişidir." ifadesini kullandı.

Mehmet Öz, 30 Kasım 2021'de, Pennsylvania eyaletinden Cumhuriyetçi Partinin Senato adaylığı için yarışacağını duyurmuştu.

FETÖ'YÜ SAVUNMUŞ, TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Mehmet Öz'ün Pennsylvania'dan Cumhuriyetçiler adına senatörlük yarışına girme kararı tartışma yaratmıştı. Öz'ün Türk vatandaşlığı ve Müslüman kökeni, ABD siyasetinde bazı eleştirilere yol açmıştı. Bu eleştirilerin ardından Öz, seçilmesi durumunda Türk vatandaşlığını bırakacağını açıklamıştı.

Seçim kampanyasına FETÖ elebaşı Gülen'i savunarak başlayan Öz, "Gülen'e dokunulamaz. Darbeye karıştığına dair iddialar inandırıcı değil. O Pensilvanya'da kalmayı sürdürecek" demişti.


KAYNAK: AA

Editör: TE Bilisim