Aleksandr Dugin, Buça'daki katliam ve 52 kişinin öldüğü tren istasyonu saldırılarının İstanbul'daki müzakerelerde alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak için Batılı ülkeler tarafından hazırlanan bir senaryo olduğunu iddia etti. Batılı ülkelerin savaşın devamını istediğini belirten Dugin, tren garını vuran füzenin Ukrayna ordu envanterinde olduğunu öne sürdü. Öte yandan Dugin, ABD ve NATO'nun sahaya inmesi durumunda kimyasal kullanacaklarını söyledi.

Dış politika teorisyenlerinden Aleksandr Dugin, Ukrayna savaşının sonuçları ile yeni bir dünyanın kurulacağını savundu. Rus siyaset bilimci Dugin " Rusya'nın amacı sadece Ukrayna değil. Ukrayna hamlemiz SSCB sonrası oluşan ABD-NATO merkezli tek kutuplu dünya düzenine karşı başlatılan bir meydan okumadır. SSCB sonrası birçok devlet kuruldu. Ancak bunlar arasında Ukrayna'nın çok özel bir yeri var. Batı, Ukrayna'yı bize karşı bir koçbaşı olarak seçti" diye konuştu.

"ÖNCE DONBAS TEMİZLENECEK SONRA TÜM KENTLER"

Dugin'e göre NATO ülkeleri Ukrayna'yı saldırı üssü seçti ve şayet 24 Nisan'da Rus askerî müdahalesi olmasa Ukrayna topraklarından Rusya'ya yönelik saldırılar başlayacaktı. Dugin, savaşın başından bu yana verdikleri kayıplarla ilgili ise "Bu durum normal. Eğer bekleseydik, telafisi olmayan büyük kayıplar verecek, çok daha büyük bedeller ödeyecektik" diye konuştu. Dugin, sahadaki kısmi durgunluğu, Kiev ve çevresinden askerlerin çekilmesini şu sözlerle izah etti: "Şu an yaşananlar geçici bir durum. Birçok noktada görülen çekilme tamamen taktik bir hamleydi. Şu an orduda, komuta kademesi dahil geniş çaplı revizyona gidildi. Ordu hazırlıklarını tamamladığında önce Donbas tamamen temizlenecek. Ardından Kiev dahil tüm Ukrayna kentlerine saldırılar başlayacak. Rusya için Donbas ya da Ukrayna'nın belirli bir kısmını kontrol etmek zafer değil. Ülkenin tamamında belirlenen hedefler yok edilip güvenlik sağlanana ya da Zelenski teslim olana kadar askerlerimiz evine dönmeyecek."

"YAŞANANLAR LİDERLER ARASI GÖRÜŞME İHTİMALİNİ ORTADAN KALDIRDI"

Kiev'de bağımsız bir hükûmet olmadığını belirten Dugin, Türkiye gazetesine yaptığı açıklamada Zelenski için piyon tabirini kullandı ve Batılı ülkelerin bu savaşın devamını istediğini söyledi. Dugin "Yaşanan son gelişmeler liderler arası bir görüşme ihtimalini tamamen ortadan kaldırdı. Çünkü karşımızda bağımsız bir devlet ve iradesi olan bir yönetici yok. Batılı güçler Rusya'yı bu savaşla zayıflattıklarını düşünüyorlar. Bu nedenle sadece oyalama aracına dönüşen barış görüşmelerinin de hiçbir anlamı kalmadı" dedi.

"İSTANBUL'DAKİ OLUMLU MESAFEYİ SIFIRLAMAK İÇİN İSTASYONU VURDULAR"

Gerektiğinde Putin dahil Rus yöneticilere görüşlerini ifade ettiğini anlatan Dugin'e göre Buça'da yaşananlar Batılı ülkeler ve Ukrayna güçleri tarafından hazırlanan bir senaryo idi. Hedefte ise Türkiye'nin üstlendiği barış misyonunu sabote etmek ve İstanbul görüşmelerinde alınan olumlu mesafeyi sıfırlamak vardı. İrpin ve Buça'da yaşananların ardından Kramatorsk Tren Garı saldırısı ile masanın devrildiğini kaydeden Dugin, tren garını vuran füzenin Ukrayna ordu envanterinde olduğu iddiasında bulundu. Türkiye'nin vakarlı, akılcı ve yapıcı bir politika izlediğini hatırlatan Rus siyaset bilimci, tüm bu süreç bittiğinde bağımsız ve güçlü ülke pozisyonunda ısrar eden Türkiye'nin ciddi kazanımlar elde edeceğini söyledi.

"NATO SAHAYA İNERSE KİMYASAL KULLANIRIZ"

Aleksandr Dugin, tüm dünya kamuoyunun endişe ettiği kimyasal kullanımı ile yaptığı açıklamada "Rus ordusu hiçbir biçimde kimyasal silah seçeneğine başvurmaz. Ancak ABD ya da NATO sahaya inerse durum değişir. Çünkü biz buradan istediğimizi alamaz isek ateş Rus topraklarına taşınacak. Kimse böyle bir ihtimale tahammül göstermemizi beklemesin. Bu, Rusya için millî güvenlik tehdididir ve böyle bir riske karşı kimyasal seçenek dahil her tür önleyici tedbiri alma hakkımız var" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: TÜRKİYE

Editör: TE Bilisim